Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №591 від 21.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Землю оцінюють повторно

Цьогоріч землевпорядниками краю заплановано провести роботи з оновлення грошової оцінки землі в 103 населених пунктах області.

За словами фахівців, вартість вказаних робіт складає майже 640 тисяч гривень, які виділять з бюджетів місцевих рад та коштів, що надійшли від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. Саме від цього залежать ціна продажу та розмір оренди. А це головні джерела наповнення дохідної частини місцевих бюджетів, відтак додаткові гроші на вирішення нагальних проблем громад.

Крім того, на початок року роботи з оновлення грошової оцінки вже проведено по 742 містах та селах Рівненщини на площі майже 146 тисяч гектарів, що складає понад 70 відсотків від їх кількості. Загалом на це витратили майже 3 мільйони гривень. Тож фахівці мають забезпечити нарахування плати за землю, відповідно до нових показників, та вчасно поновлювати нормативно-грошову оцінку.

Новий очільник спорту

Іван Власик - колишній керівник Рокитнівщини - став начальником нещодавно створеного управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Новий структурний підрозділ об’єднав у собі два відділи - з питань фізкультури та спорту, а також сім’ї і молоді.

Що ж стосується колишнього керівника спорту Володимира Гуділіна, то у новому управлінні він працюватиме заступником. А екс-керівника відділу сім’ї та молоді Михайла Волинця призначено головою Корецької райдержадміністрації.

18,5 тисяч безробітних

Саме такою є офіційна статистика на Рівненщині.

Кількість вільних робочих місць, за даними державної служби зайнятості, на кінець січня становила 1159. Конкурс - 16 людей на одне вільне робоче місце.

Пенсії у 2013 піднімуть тричі

Усього пенсіонерам України виплатять 252 мільярди гривень, - повідомили у Пенсійному фонді. Зростання виплат вперше відбулося з 1 січня, ще два очікуються з 1 березня та з 1 грудня. При цьому Пенсійний фонд через це опиниться в мінусі на майже 22 мільярди гривень.

Чистий Корець

Для того, аби вулиці міста утримувати в чистоті, витратять 232 тисячі гривень.

Отож, 635 гривень на день витрачатимуть прибиральники на утримання вулиць міста у належному стані. Окрім цього, в міському бюджеті передбачили 232 тисячі гривень на санітарне оброблення та аналогічні послуги - замітання вулиць, чищення доріг і громадських місць з використанням спецмашини, прибирання снігу, посипання сіллю, піском доріг. Виконуватиме послуги КП “Корецьжитловодоканал”.

Рівненщина зі світлом

Минулоріч за кошти, виділені з обласного бюджету, провели майже півтори тисячі кілометрів повітряно-кабельних ліній вуличного освітлення. А це на понад 100 кілометрів більше, ніж 2011 року. Зокрема, в містах та селах Рівненщини для освітлення доріг встановили майже 30 тисяч світильників. Загалом на це витратили майже 10 мільйонів бюджетних гривень.

21.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2013p. 
На головну сторінку