Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №591 від 21.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кнопка розбрату

Чому Рада не працює

Протягом останніх двох тижнів маємо можливість слідкувати за перебігом подій у Верховній Раді. Починаючи з 5 лютого 2013 року опозиційні депутати розпочали блокування українського парламенту. Найбільш спірним питанням, щодо якого народні обранці не змогли дійти згоди, виявилося персональне голосування.

Купить опалубка стеновая MANTO (HUNNEBECK)

Під час прес-конференції Віталій Чугунніков - народний депутат України, голова Рівненської обласної організації політичної партії “УДАР”, розповів про останні події та блокування роботи Верховної Ради. Він переконаний, що персональне голосування стане першим кроком до виконання передвиборчої програми, забезпечить законність та легітимність роботи парламенту. Не розуміє народний депутат, чому стільки дискусій сколихнула система “Рада-3” із сенсорною кнопкою.

- Насамперед, система “Рада-3” має бути протестована, - переконаний Віталій Семенович. - Якщо вона працює, тоді її потрібно підключати, якщо ні - приводити до ладу. Не влаштовує сенсорна кнопка - давайте голосувати руками, як це відбувається за кордоном. Для підрахунку голосів є спеціальна лічильна комісія.

Депутати від фракції “УДАР” продовжують цілодобове чергування у сесійній залі та готуються до можливого силового розблокування. Активну участь у цьому брав і Віталій Чугунніков.

Нині лідери трьох опозиційних фракцій в парламенті Віталій Кличко, Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк зареєстрували спільний законопроект, за яким передбачаються жорсткі норми покарання для “кнопкодавців”. Згідно з текстом законопроекту, лідери опозиції пропонують карати народних депутатів за голосування за іншого депутата позбавленням волі строком від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від трьох до п’яти років.

21.02.2013Наталія ШЕЛЕСТУН



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2013p. 
На головну сторінку