Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №591 від 21.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лідер ринку

Зона діяльності – митний кордон

Зона діяльності – митний кордон

Спільне українсько-чеське підприємство “PST Україна” - надійний партнер вітчизняного і закордонного бізнесу

Спільне українсько-чеське підприємство “PST Україна”, зареєстроване як товариство з обмеженою відповідальністю, працює на ринку митно-брокерського обслуговування з 1994 року Завдяки професійному менеджменту та злагодженій роботі всього колективу, це підприємство відоме у багатьох країнах світу як надійний і перспективний партнер, а його високоякісна робота відзначена міжнародними нагородами.

Сьогодні “PST Україна” позиціонується, як найбільша митно-брокерська фірма в країні, що має широку мережу - 23 філії - на міжнародних автомобільних пунктах пропуску. “PST Україна” - засновник і учасник всеукраїнських об’єднань, зокрема, Асоціації митних брокерів України, яка в 2003 році стала членом Міжнародної конфедерації митних агентів.

Про пріоритетні напрямки діяльності та здобутки підприємства, яке ефективно працює на інтеграцію нашої держави в європейську та світову економіку, розповідає генеральний директор СП “PST Україна” Ольга САВЧУК (на фото в центрі).

Широкий спектр товарів та послуг

- Як і раніше, - зазначила Ольга Анатоліївна, - головним напрямком залишається митно-брокерська діяльність на пунктах пропуску через митний кордон України. Найбільше працівників зайняті в управлінні декларування та експедирування вантажів. Вони працюють у пунктах пропуску державного кордону на Заході та Сході, Півночі та Півдні України. Використовуючи спеціальну програму “Митний брокер”, ми ретельно слідкуємо за всіма змінами в митному законодавстві, звільнивши від цієї рутинної роботи клієнтів, та надаємо їм вичерпні консультації з усіх питань оформлення митних операцій. Варто зазначити, що із запровадженням електронного декларування працювати суб’єктам ЗЕД стало набагато простіше. Брокер може, не виходячи з кабінету, проводити митне оформлення товарів. Відповідно, зручніше і нашим клієнтам: їм уже не потрібно бути присутнім біля свого товару під час його декларування.

- Ольго Анатоліївно, які ще напрями можна виділити в діяльності СП “PST Україна”?

- На першому етапі свого становлення та розвитку підприємство активно займалося будівництвом. Але так вийшло, що з часом для нас ця тема втратила актуальність. Тож другий напрямок - комерційна діяльність, в якій беруть участь відділи інформаційного забезпечення та поліграфії (маємо власну друкарню в Острозі), а також регіональні комерційні агенти. Вони надають нашим клієнтам широкий спектр товарів та послуг, необхідних для їх плідної роботи.

Митне оформлення: якість і оперативність

- У Рівному є чимало фірм, які займаються митно-брокерським обслуговуванням. Ви не боїтеся конкуренції з ними?

- Ринок брокерських послуг досить широкий. Вигідне географічне розташування України в Європі та транспортні коридори, якими з’єднуються країни Балкан, Центральної та Південної Європи з державами СНД та Азії, стимулюють нашу активну участь у цьому ринку. Ми підтримуємо партнерські відносини з органами Державної митної служби України. За майже 18 років своєї діяльності підприємство інвестувало сотні тисяч доларів США на розвиток матеріально-технічної бази регіональних митниць. Першими від імені уповноважених Держмитслужбою України банків організували та впровадили в життя технологію гарантування доставки вантажів до митниць призначення. “PST Україна” - один із основних партнерів Приватбанку по роботі з митними гарантіями на користь митних органів.

Зважаючи на досвід і професіоналізм працівників, націлених на постійний творчий пошук та впровадження нових форм роботи, колектив “PST Україна” впевнено почуває себе на ринку митно-брокерських послуг. У числі наших клієнтів - автоперевізники та підприємства, які експортують свої товари на міжнародні ринки або імпортують в Україну продукцію закордонних виробників. Ми вдячні за довіру і співпрацю нашим клієнтам.

- Розкажіть, будь ласка, докладніше про роботу відділу інформаційного забезпечення.

- Якість і оперативність митного оформлення безпосередньо пов’язані з якістю програмних продуктів, призначених для оформлення зовнішньоекономічних операцій. Для виконання цих завдань відділом інформаційного забезпечення було розроблено унікальні на той час програмні продукти “PST Брокер” (до речі, отримав сертифікат №1 Державної митної служби України від 15 лютого 1996 року) та “Митні оформлення” (“PST Провізна”, “PST МД-7”, PST CMR). Таким чином, основним завданням цього відділу є розробка, реалізація та супровід програмних продуктів, а також реалізація і обслуговування комп’ютерної та офісної техніки, встановлення комп’ютерних мереж.

Команда справжніх професіоналів

- Ви погоджуєтеся з відомою сталінською фразою: “Кадри вирішують усе”?

- Ці слова актуальні на всі часи за будь-якого політичного й економічного устрою. Тому ми так багато приділяємо уваги якості професійної підготовки персоналу “PST Україна”. Ядро колективу, наш “мозковий цент” - це люди, які працюють на підприємстві з 1994 року, з першого дня його діяльності. Також робимо ставку на молодь. Багато працівників суміщають роботу з навчанням і невдовзі отримають вищу освіту. Ми вже відчуваємо їх прагнення професійно реалізувати себе з максимальною віддачею для підприємства. Підтримуємо зв’язки з Рівненським інститутом слов’янознавства Київського славістичного університету, який готує фахівців митної справи. Деякі його випускники, успішно пройшовши виробничу практику в “PST Україна”, поповнили наш колектив.

Наші працівники підвищують свій кваліфікаційний рівень на семінарах, які проводить Держмитслужба України, беруть участь у нарадах і конференціях автоперевізників. Завдяки цьому наші фахівці завжди в курсі всіх проблем, адекватно реагуємо на них, що сприяє поліпшенню якості митно-брокерського обслуговування клієнтів. Ми пишаємося тим, що за час діяльності підприємства було сформовано команду справжніх професіоналів митно-брокерської справи, інформаційних технологій та поліграфії.

Компетентність та високий фаховий рівень працівників “PST Україна” відзначені багатьма дипломами та сертифікатами учасника виставок і спеціальних семінарів, а найголовніше - вдячністю клієнтів. Сьогодні українська економіка, як і світова, переживає нелегкі часи. Але набутий досвід успішної роботи на ринку митно-брокерських і поліграфічних послуг є джерелом нашого оптимізму, упевненості та віри в краще майбутнє.

Спільне українсько-чеське підприємство ТзОВ “PST Україна”

33001, м. Рівне, вул. Дубенська, 37. Тел.: (0362) 62-56-44, 62-56-01, 62-56-92;

e-mail: vs.maksim@gmail.com

21.02.2013Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2013p. 
На головну сторінку