Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №592 від 28.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Аґрус

Аґрус

1. Аґрус використовується для дієтичного харчування як джерело вітамінів і мінеральних речовин, необхідних для організму.

2. Народна медицина рекомендує аґрус як освіжаючий і вітамінний засіб.

3. Аґрус рекомендують дітям і літнім людям при гіповітамінозі С і В, а також при дефіциті в організмі міді та фосфору.

4. Хворим, які страждають на анемію і втрату крові, рекомендують плоди аґрусу, позаяк вони містять багато кровотворної фолієвої кислоти (що робить їх особливо корисними).

5. Відвар з ягід аґрусу застосовують при хронічних закрепах як легкий проносний і болезаспокійливий засіб.

6. Як в’яжучий засіб при проносах застосовують ягоди аґрусу. За 2-3 тижні їх систематичного вживання можна позбутися хронічної діареї.

7. Аґрус - хороший жовчогінний, сечогінний та освіжаючий засіб.

8. Ягоди аґрусу містять гіпотензивні і капілярозміцнюючі, протисклеротичні Р-активні сполуки (антоціани і лейксантоціани). Завдяки цьому аґрус ефективний для профілактики і лікування гіпертонії.

28.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2013p. 
На головну сторінку