Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №592 від 28.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перевіримо на собі

Починаємо ЖИТИ

Лікування куріння народними засобами

Це процес довгий і вимагає уважності, знання психології людини. Якщо ви прийняли тверде рішення кинути палити - зберіть всю свою силу волі в кулак і сміливо рухайтеся у путь! Але не поспішайте одразу застосовувати медикаментозні засоби, спробуйте лікування куріння народними способами. Вони матимуть на організм більш м’яку дію, спростять і полегшать процес відвикання.

1. Взяти шматочок кореня аїру болотного (свіжий або висушений), пожувати його протягом однієї хвилини і проковтнути. Невеликими ковтками випити 50-70 грамів холодної води. У цьому випадку бажання курити зикне. Курс лікування - 2-3 тижні. За необхідності повторити через 3 місяці.

2. Одна частина кукурудзяних рилець, дві частини м’яти перцевої ретельно перемішати. Взяти столову ложку суміші і кип’ятити у склянці води до семи хвилин. Через годину процідити і пити по ковтку отриманий відвар перед бажанням закурити. Дуже добре перед цим додатково прополоскати рот відваром кропиви собачої, приготованого за такою методикою: столова ложка трави на склянку окропу. Кип’ятити 3-4 хвилини, коли охолоне, процідити і приймати за призначенням.

3. Перед бажанням закурити пожувати шматочок гілочки черемхи і виплюнути, а корінець аїру, слідом пожувавши, проковтнути.

4. Столову ложку листя евкаліпту і щіпку дрібно нарізаної м’яти перцевої залити 0,5 літра крутого окропу, укутати, настоювати 1-1,5 години. Процідити, додати в отриманий настій по столовій ложці меду і гліцерину. Приймати по 2-3 ковтки суміші протягом місяця, вранці і ввечері за 15-20 хвилин перед їжею.

5. Взяти пачку сигарет і замотати її в газету. Таких “сорочок” необхідно зробити якомога більше (мінімум сім). Сховати у важкодоступне місце. За бажання закурити, прополоскати рот відваром полину гіркого, приготовленого за рецептом, як відвар пустирника, потім дістати сигарети. Під час звільнення їх від “сорочок” з газет подумки вимовляти: “Я дав собі слово честі, що більше ніколи не закурю! Коли я спробую це зробити - мені стане погано!” Якщо ж все-таки людина, що кидає палити, дістане сигарету, то потім повиненна знову повторно укутати пачку в газети способом, зазначеним вище. У більшості випадків цей прийом допомагає позбутися шкідливої звички. В інших випадках проводять маніпуляції до повної відмови від куріння.

У всіх випадках лікування куріння народними засобами на весь його період варто уникати вживання спиртних напоїв, а також перебування в компаніях курців, курильних кімнатах, на масштабних заходах, святах.

Людині, що вирішила відмовитися від куріння, слід серйозно задуматися про якесь хобі. Це може бути і спорт, і колекціонування, і читання книг, і перегляд фільмів, і т.д. У цьому випадку поставлена задача спроститься.

За бажання закурити можна спробувати ще й такий спосіб: подумки прочитати улюблений вірш, згадати анекдот, цікавий випадок зі свого життя. Це відволіче і відсуне бажання на другий план.

Як бачите, лікування народними засобами просте і безпечне. Спробуйте комбінувати народні засоби, приймати їх у комплексі з відвідуванням тренінгів, читанням спеціальної літератури. Таке лікування куріння обов’язково дасть позитивні результати, збереже ваше здоров’я, поліпшить фізичне самопочуття.

Афоризмы

• Её поцелуй напоминал глоток теплой водки, которой прополоскали пепельницу...

• Дул такой сильный ветер, что сигареты выворачивало вместе с зубами.

• Дед Козьма крутит козью ножку. Коза кричит.

• Бросил курить сам - брось курить другому.

• Требуется работник для присмотра за быком, который не пьёт и не курит.

• Капля никотина убивает пять минут рабочего времени.

• Доказано, что курение - одна из главных причин статистики.

• “Секция для курящих” в ресторане - это всё равно что “секция для ссущих” в бассейне.

• Отвыкнуть от некурения довольно легко.

• Бросить курить легче сегодня, чем завтра.

• Как выпьешь, кажется, что бросишь курить.

28.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2013p. 
На головну сторінку