Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №593 від 07.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Заморожена справа

Життя без житла

Вже вкотре мешканці житлового комплексу “Золота підкова” звертаються до влади по допомогу.

Декілька років люди дивляться на омріяні вікна своїх квартир і ніяк не можуть у них заселитися. Ось і на черговій сесії Рівненської міської ради громадяни звернулися до депутатів, щоб ті допомогли їм зрушити справу з місця.

- Ми не можемо жити у ситуації, що склалася. Люди попродавали свої квартири, вклали гроші у будівництво комплексу і залишилися ні з чим. Нам вже немає на що знімати житло. Люди хворіють, помирають, свого власного кутка так і не бачать, - зазначає представник ошуканих інвесторів Алла ПОЗНЯКОВА.

- Рішення щодо впливу на забудовника може прийняти лише Кабмін. Я вам обіцяю, що ми відправимо звернення до Прем’єр-міністра України, - зазначає міський голова Рівного Володимир ХОМКО.

До депутатів також звертався Петро Кур’ята, афганець, який залишився без житла. Він просив у міських обранців виділити йому квартиру чи хоча б кімнату. Прохання не задовольнили. Міський голова зазначив, що житла у місті немає. А якщо й виділятимуть квартири, то є відповідна черга, згідно з якою не можна дати квартиру людині, яка знаходиться у списку в другій сотні, а всіх інших проігнорувати.

На тлі цих подій часто виникає таке відчуття, що прості люди і влада живуть у паралельних світах. Адже нещодавні повідомлення, які пролетіли всім світом, просто не вкладаються в голові. Жерару Депардьє, який нещодавно став громадянином Росії, хочуть подарувати квартиру в Мурманську та Чечні. Звісно, це не наша справа, але невже у цих вищезазначених містах немає дітей-сиріт, малозабезпечених, багатодітних сімей, що вони з такою легкістю дарують житло заможній людині, яка за свої статки сама може комусь і не одну квартиру подарувати.

Ми ж, принаймні, визнаємо, що житлові проблеми в нашому місті є і стають лише яскравішими. Тож, якщо в інших країнах житло просто можуть подарувати, то в нас на нього доведеться доволі довго чекати, і не факт, що дочекаєтеся.

07.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2013p. 
На головну сторінку