Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №593 від 07.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Невирішене питання

Залишилися маневрувати

Вже вкотре під сесійними стінами депутатів зустрічали мітингом. Цього разу це були мешканці гуртожитку на вулиці С.Крушельницької. Люди змушені були зважитися на такий крок через статус свого будинку, який належить до маневрового фонду. А з цього випливає, що попри прописку, їхні квартири їм не належать.

- Ці будівлі відрізняються від всіх інших тим, що у разі звільнення квартири в приміщенні, ми можемо заселяти людей, - розповідає міський голова Володимир Хомко. - Тому, якщо хтось із мешканців надумає звідти з’їхати, його квартиру заберуть і передадуть людям, які потребують її більше. А якщо ми все приватизуємо, то залишимося без нічого.

Окрім цього, Володимир Хомко розповів, що будинків маневрового фонду в місті було три. В одному з них, на вулиці С.Бандери, живуть п’ять багатодітних сімей. Поспілкувавшись з ними, мер пішов на поступки та дозволив приватизувати житло. Про це дізналися мешканці аналогічного будинку... У кожному місті є будинки, які належать до маневрового фонду. Там проживають люди, які з тієї чи іншої причини залишилися без житла. Тому в Рівному також повинні бути такі багатоповерхівки, аби у разі чого мати куди відселити людей.

Але ситуація із будинком на вул.Крушевницької схожа до абсурдної. Мешканці живуть у квартирах вже десятки років і з’їжджати не збираються. Так чи інакше місця, куди б можна було заселити людей, немає.

- Володимире Євгеновичу, але ж люди звідти не виселяться, вони живуть там по 25 років, позаяк прописані, вкладають у ремонт гроші, - наголошує депутат Рівнеради Олександр Курсик.

- Що мені робити, коли станеться аварія? Куди відселяти людей? - Запитує Володимир Хомко.

- Але ж ви не відселятимете їх на голову тим, хто там вже живе, - зазначає депутат Рівнеради Марія Конощук. - Краще заложити в бюджеті кошти, чи переобладнати якусь комунальну власність під маневровий фонд, а будинок віддати людям.

- Маріє Василівно, я, коли піду із посади мера, пролобіюю вас замість мене і побачу, що ви заговорите через рік, - наголосив Володимир Хомко.

07.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2013p. 
На головну сторінку