Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №593 від 07.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сесія

Не можуть поділити повноважень

Дискусійним для депутатів Рівненської міської ради стало питання “Про затвердження в новій редакції Положення про управління земельних відносин виконавчого комітету Рівненської міської ради”.

Здавалося, що все зрозуміло - положення розроблене і опрацьоване, а його прийняття просто необхідне, аби міська казна не втрачала коштів. Та депутати ставити остаточної крапки у затвердженні положення не поспішають. Хоча напередодні сесійного засідання міський голова Володимир Хомко збирав нараду, на якій обговорили всі пункти вищезазначеного документу та дійшли згоди, що за нього необхідно голосувати. Та в нас, як у тій приказці - “Ранок вечора мудріший”, і вже на ранок думки міських обранців почали розходитися. Та ще й виявилося, що десь зникли оригінали документів “Положення про управління земельних відносин”.

- Де поділися оригінали документів розглянутого положення, що підписав голова комісії? - Запитує депутат Рівнеради Анатолій Чугуєвець.

- Ви подивіться у своїй папці, там є копія документів, - зазначає начальник організаційного відділу апарату ради Людмила Стригунова.

- Копія чи оригінал? - Уточнює Анатолій Чугуєвець.

- Оригінал - у голови, а у вас - копія, - наголошує Людмила Стригунова.

- Людмило Василівно, не вводьте в оману депутатський корпус. Оригінал документів, який був підготовлений управлінням земельних відносин, організаційним відділом, був втрачений. А це дублікат чи копія? - Запитує начальник управління земельних відносин Василь Парчук.

- Я не хотів це виносити на загальний розсуд громадськості, але три тижні тому Василем Парчуком було подано до організаційного відділу проект положення. Це положення було мною підписане і спрямоване на роботу. І копії, які розглядалися на постійних комісіях, були зняті з оригіналу документів. Просто на одній із комісій оригінал документів Василем Яковичем було вилучено, - зазначає секретар міської ради Андрій Грещук.

- Шановні депутати, протягом двох останніх років ми з вами не можемо прийняти положення управління земельних відносин. З першого січня землі державної комунальної власності розмежовують. Чітко визначено всі повноваження, і якщо ми ще відстрочуватимемо прийняття документу - це потягне колосальні матеріальні втрати. Я навіть боюся озвучувати цифру недоїмки коштів до міського бюджету через невчасне затвердження положення торік, - наголошує депутат Рівнеради Світлана Богатирчук-Кривко.

Врешті-решт, після тривалих суперечок, питання зняли до наступної сесії, можливо, тоді воно вже не викликатиме таких дискусій. А додатковий час дасть депутатам детальніше розібратися з усіма непорозуміннями.

07.03.2013Сторінку підготувала Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2013p. 
На головну сторінку