Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №593 від 07.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Всесвітній день письменника

Нові імена на тлі старших патріархів

Третього березня в обласній бібліотеці відбулася зустріч молодих та старших письменників, поетів, а також інших працівників слова. Тут можна було побачити як старших патріархів літератури - Степана Бабія, Василя Басарабу, Неонілу Диб’як, Лідію Рибенко, так і нових її представників.

Зацікавив гумористичний вірш Миколи Грибенка “Боже, поверни мене в СРСР”. Аналогічно заінтригував поезією Петро Кращук, автор книги “Хитрий лис”. Неймовірною скромністю цього разу вразив гуморист Юрій Береза. Привернула своєю творчістю й Вікторія Климентовська. Не обійшлося і без всюдисущого письменника з фотоапаратом Сергія Синюка, знайомого за іншими літературними акціями.

А потім своїх вихованців - “духовних дітей” представила Тетяна Горбукова, голова народного літературного об’єднання “Поетарх” Рівненського міського Палацу дітей та молоді.

- Нам одне одного, мабуть, посилає Бог. Варто відчути в якихось людях чи книгах - як вони матеріалізовуються, і якось символічно - за куполом бібліотеки. У листопаді цього року в “Поетарху” ювілей (свідомо усе тримаємо під завісою таємниці, щоб заінтригувати).

Серед творів привернули увагу своєю невимушеністю та унікальністю Микола Нечай, юна Анастасія Медведь (котра безпосередньо й риторично питала присутніх: “Хочеш, навчу писати тебе листи?”), Роман Сагайчук, який виступав вперше, Володимир Савчук тощо.

Присутнім сподобався своєрідний “вузькосімейний менталітет працівників пера”. Були майже всі свої, і це додавало заходу особливої специфіки та неординарності. Розмови про сенс життя, про екзистенційні, глибокі речі - це все так призабулося на тлі масової культури, телереклами та буденності.

07.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2013p. 
На головну сторінку