Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №593 від 07.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Звітує губернатор

За 3 роки - 9 нових шкіл

Про свої досягнення в будівниці, освіті, медицині та спорті звітувався днями губернатор Рівненської області Василь Берташ. 17 березня цьогоріч минає три роки відтоді, як Президент України призначив його головою облдержадміністрації. Про те, що вдалося зробити і над чим ще потрібно працювати, губернатор розповів на підсумковій прес-конференції.

- Оскільки наша область є дотаційною, самотужки нам не вдалося б досягнути тих результатів, які ми маємо на сьогоднішній день. Впродовж трьох років субвенцій інвестиційного характеру прийшло більше 950 мільйонів гривень. Важливим є те, що на регіональному рівні ми не мали політичних протистоянь, одна лишень конструктивна співпраця. Саме тому ми і маємо такі високі результати роботи. Нам вдалося збудувати нові медичні, соціальні та спортивні заклади, школи та садочки, сільські дороги й підвідні газопроводи. В області реалізовано проект “Пересопниця”, - зазначає Василь Берташ.

Медицина

На днях у Рівному відкрили перший на Західній Україні перинатальний центр. Він обладнаний найсучаснішою апаратурою, а лікарі працюватимуть за методами, які практикують у кращих світових клініках. Також відкрили Центр променевої терапії, який працює на базі обласного онкологічного диспансеру. Там встановили сучасний лінійний прискорювач і комп’ютерний томограф. А це якісно новий рівень діагностики та лікування раку.

Наразі переобладнують протитуберкульозні заклади. Нове обладнання дозволяє скоротити час на діагностику з 2 місяців до кількох днів. Варто зазначити, що жителям Рокитнівського району збудували сучасну райлікарню. Відкрили у Дубні перший в області хоспіс і цим самим тяжкохворим пацієнтам створили базу для медичного та соціального обслуговування.

Також запрацювала програма для соціально вразливих верств населення, за допомогою якої ліки стали дешевшими на 10%.

Освіта

За три роки відкрили 9 шкіл. Відновили роботу майже сотні дитсадків. В області запрацювали 96 оновлених, реконструйованих та розширених дошкільних навчальних закладів. Відтак, створили додаткові місця майже для 4,5 тисячі дітей.

Спорт

На Рівненщині збудували більше десятка сучасних спортзалів. Завершили законсервований з 2004 року навчально-спортивний комплекс у селі Балашівка Березнівського району. Тож молодь має сучасний басейн, ігрові та тренувальні зали, а отже й змістовне дозвілля як альтернативу вулиці.

На Рівненщині відкрили перший соціальний гуртожиток. Він став помешканням для 29 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування віком 15-23 років, яким було ніде жити після закінчення навчання. Мешканці гуртожитку, що не мали повноцінних родин, із відкриттям закладу потрапили в домашні умови.

Підприємництво

У регіоні запрацювала меблева фабрика “Морган Феніче”. Її відкрили у Квасилові на території “Рівнесільмашу”. Його засновники інвестували у виробництво меблів 10,5 мільйона євро. Відкрили “Країну смаку” в селі Бугрин Гощанського району, де виготовляють заморожені напівфабрикати з курячого, індичого та яловичого м’яса. Загалом щодоби їх виробляють 25 тонн. Також запрацював високотехнологічний молочний комплекс у сільськогосподарському підприємстві “Імені Воловікова” Гощанського району.

За словами голови облдержадміністрації, за три роки вдалося зробити чимало, та не все, щоб хотілося б. Тож він і надалі працюватиме над вирішенням проблем жителів області.

07.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2013p. 
На головну сторінку