Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №593 від 07.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Військові афери

Поцупили на 350, віддадуть – мільйон

Цивільний позов капітану і старшому лейтенанту окремого радіотехнічного військового батальйону, який базується в Рівному, пред’явила прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Офіцерів звинувачують у крадіжках військового майна на суму 350 тисяч гривень, натомість вимагають відшкодувати за це цілий мільйон. Те, що сума перевищує завдані збитки, відповідає наказам і положенням Міноборони про матеріальну відповідальність військовослужбовців за шкоду, заподіяну державі.

- Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє офіцерів Збройних Сил, капітан і старший лейтенант, будучи військовими службовими особами, зловживаючи службовим становищем, з корисливих мотивів, повторно, за попередньою змовою групою осіб, у червні-липні 2012 року вчинили викрадення військового майна на загальну суму понад 350 тисяч гривень. Це у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, державі заподіяно істотну шкоду, - наголошує прес-секретар прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Микола ГУЦУЛЯК. - Обвинувальний акт скерований до Рівненського обласного міського суду.

Як повідомив прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Павло БОГУЦЬКИЙ, з метою можливої конфіскації у підозрюваних вилучено майна на суму 100 тисяч гривень. У кримінальному провадженні до підозрюваних заявлено цивільний позов на суму понад один мільйон гривень - з урахуванням кратності, відповідно до вимог Положення про матеріальну відповідальність військовослужбовців за шкоду, заподіяну державі. За злочин, в якому обвинувачуються капітан та старший лейтенант, Кримінальний кодекс України передбачає покарання позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

07.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2013p. 
На головну сторінку