Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №243 від 08.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фінанси

Кредитування - запорука вашого успіху

Українці активно беруть участь у різноманітних програмах споживчого кредитування, які пропонують вітчизняні банки

За останні п’ятнадцять років життя пересічного українця суттєво змінилося. І якщо колись нескінченні черги та майже постійний дефіцит товарів були нормою, то зараз це, швидше, “екзотика” для нашого народу. Зростаючий попит обов’язково породжує розмаїття пропозицій. Водночас матеріальне становище вітчизняних споживачів поки що змушує бажати кращого: українці не готові сплачувати значні суми готівкою. Як наслідок - активно набирає обертів процес кредитування населення різноманітними фінансовими установами країни.

У кінці 90-х років минулого століття слово “кредит” “насторожувало”, оскільки українці не звикли так жити. Сьогодні ситуація докорінно змінилася - переважна більшість споживачів купують необхідні товари в кредит.

Більшість банків пропонують оформлення грошової позики на придбання конкретного товару, який клієнт попередньо вибирає в магазині. Разом зі стандартними умовами кредитування активно впроваджуються програми, орієнтовані на розширення фінансових можливостей клієнтів. Так, нещодавно один із лідерів українського фінансово-кредитного ринку - банк “Надра” - запропонував клієнтам унікальну програму - платіжну картку “КредиТочка”™. Ті, хто вже скористався пропозицією банку, охрестили її “кредитом у кишені”, адже у будь-якій торговій точці на території України, де є POS-термінал, клієнт може розрахуватися в кредит за придбаний товар або ж виписати рахунок-фактуру і потім здійснити платіж зі свого карткового рахунку в будь-якому відділенні банку “Надра”. Картка проста та зручна у використанні, та й обійдеться набагато дешевше, ніж традиційна розстрочка. Оформлюється “КредиТочка”™ безкоштовно, у національній валюті, строком до двох років. Потім строк дії картки автоматично подовжується, тому клієнт може користуватися цією унікальною програмою постійно та купувати різні товари і послуги, не надто обтяжуючи сімейний бюджет. Схема виплати кредиту максимально проста: щомісяця досить виплачувати лише невеликий відсоток використаного кредиту та відсотки за користування розстрочкою. Погашена сума кредиту після зарахування на картковий рахунок автоматично стає доступною для подальшого використання.

Отримати “КредиТочку”™ можна також при оформленні споживчих кредитів на купівлю автомобіля або житлової нерухомості. Таким чином, ви зможете придбати супутні товари, наприклад, зимові шини для авто чи меблі для нової квартири за рахунок додаткових кредитних коштів.

Сьогодні завдяки зростанню популярності “КредиТочки”™ банк “Надра” пропонує умови, за яких ліміт кредитування поступово збільшується. Так, клієнт, який звернувся до банку, може оформити кредит без застави розміром до 5 тисяч гривень. Якщо ж клієнт отримує заробітну плату, стипендію чи інші регулярні виплати на поточний рахунок у “Надра”, то сума кредиту збільшується удвічі. Крім того, у випадку оформлення поруки третіх осіб, можна отримати кредит до 25 тисяч гривень.

На Заході давно живуть “в кредит”. Більшість американців розраховуються у супермаркетах зовсім не готівкою, а пластиковими кредитками. Це не лише зручно, але й свідчить про відповідний статус покупця, його авторитетність та відповідальність. При цьому ніхто не питає про те, який рівень доходів має покупець та чи може він дозволити собі придбати певний товар. Адже головне, що людині довіряє банк, а значить, це можуть зробити й інші. Кредитна картка – це постійна гарантія платоспроможності клієнта.

Ліц. НБУ №21 від 23.08.2002р.

08.06.2006Оксана ЗЕМЛЕЦЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 08.06.2006p. 
На головну сторінку