Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №594 від 14.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Дитячих садків дедалі більшає

За останні три роки в області відкрили 96 оновлених, реконструйованих та розширених дошкільних навчальних закладів. До речі, у деяких населених пунктах їх не було з 90-х років. Відтак, у дитсадках створили 4,5 тисячі додаткових місць.

Водночас на сьогодні область - серед лідерів за рівнем народжуваності. Тож є потреба у розширенні існуючої мережі дитсадків, насамперед, у поліських районах. Тим часом на сьогодні завдання влади усіх рівнів - створити належні умови для всебічного розвитку кожної дитини.

Нині на Рівненщині функціонує 461 дошкільний навчальний заклад, де виховують понад 37 тисяч дітей.

“Новий погляд на проблеми довкілля”

Саме під такою назвою на Рівненщині стартує Всеукраїнський конкурс соціальної реклами. Він відбуватиметься під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів в Україні. Такий захід проводиться вперше.

Переможців визначатимуть у 4 номінаціях - зовнішня, друкована, відео- та Інтернет-реклама. Тим часом готувати конкурсні роботи можна на такі теми: “Чисте місто - чиста планета”, “Збережемо природу разом!”, “Життя у стилі “ЕКО”, “Я хочу жити здорово”. Кращі з них презентують на виставці в рамках Міжнародного форуму “Довкілля для України”, який проходитиме 23-25 квітня. Крім того, ці роботи можна буде побачити в усіх регіонах України у рамках рекламної кампанії, яка триватиме з червня 2013 року по грудень 2014 року.

Учасниками конкурсу можуть стати як окремі особи, так і групи авторів віком від 18 років, які подали всі необхідні документи. Більш детально з умовами можна ознайомитися на сайті www.zhiva-planeta.org.ua.

Допомога зросте

Сім’ям, які взяли на виховання дитину-інваліда, збільшать розмір держдопомоги. Таке завдання поставив Уряду Президент України Віктор Янукович. Нині допомога на дітей-інвалідів, над якими встановлена опіка чи піклування, становить від 1944 до 2420 гривень, залежно від віку дитини. Відтак, держпідтримка становитиме вже 2838 та 3314 гривень, залежно від віку дитини з особливими потребами. Нині на Рівненщині сімейний затишок створили для 59 дітей-сиріт із обмеженими можливостями. Зокрема, 53 з них перебувають під опікою і піклуванням, ще 5 виховують у прийомних сім’ях та одну - в дитячому будинку сімейного типу.

Побільшало Матерів-героїнь

Президент України підписав Укази про присвоєння почесного звання “Мати-героїня” понад 10 тисячам багатодітних матерів. З-поміж них є більше тисячі жительок Рівненщини, оскільки наша область - у числі лідерів за кількістю багатодітних родин, а отже й претенденток на нагородження. Так, цьогоріч це перший Указ глави держави про присвоєння почесного звання жінкам Рівненщини. Всі вони народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. За це від держави Матері-героїні одержать по 11 470 гривень. Суму бюджетної винагороди збільшили на 740 гривень у порівнянні з минулорічною.

14.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2013p. 
На головну сторінку