Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №596 від 29.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Реформи тривають

РОЛФД реорганізують?

На Рівненщині продовжують реорганізацію в медичній галузі. Наразі постало питання про реорганізацію Рівненського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру. Сама ж реорганізація відбуватиметься шляхом приєднання ОЛФД у відділення спортивної медицини при РОКЛДЦ ім.Поліщука.

Головними причинами необхідності таких дій називають покращення обстеження диспансерної групи пацієнтів, а саме осіб, що займаються фізичною культурою і спортом за рахунок обстежень вузькими спеціалістами, розширення обсягу лабораторних та функціональних обстежень. Реабілітація та відновне лікування спортсменів після захворювань і травм засобами ЛФК, масажу та фізіотерапії може проводитися у відділенні денного стаціонару РОКДЦ при поєднанні кадрового потенціалу ОЛФД та матеріально-технічного забезпечення відділення реабілітації діагностичного центру. Зменшаться витрати з обласного бюджету на енергоносії та утримання адміністративного апарату.

При реорганізації має повністю зберігатися штатна структура відділення спортивної медицини, відновного лікування та реабілітації.

А от на правовій комісії депутати так і не дійшли згоди з цього питання.

Так, депутат Микола КРАСЬКО зазначив: “Людей лікувати потрібно професійно і на високому рівні. Які можуть бути лабораторії в селі? У нас є приклад по Рівненському обласному онкологічному диспансеру, зараз туди на лікування приїздять хворі з усієї України”. Проте депутати не підтримали цю програму.

Викликав ряд запитань у Степана Молчана і проект рішення “Про реорганізацію Рівненського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру”, а саме: чи варто направляти спортсменів на медичний огляд у заклад, де лікуються хворі люди і чи буде він справді безкоштовним? На що заступник начальника управління охорони здоров’я Ігор ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ відповів: “Краще, коли все знаходитиметься в одному місці і звичайно, медичний огляд для спортсменів буде безкоштовний”. Депутати погодилися з проектом рішення з цього питання, разом з тим, рекомендувавши управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації проконтролювати забезпечення безоплатності надання медичних послуг у створюваному відділі спортивної медицини при РОКЛДЦ ім.Поліщука спортсменам.

29.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2013p. 
На головну сторінку