Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №596 від 29.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Банан

Банан

На думку фахівців, банани володіють унікальними властивостями: вони дуже калорійні, але в той же час, з’ївши декілька плодів, людина отримує дозу сахарози і фруктози, яка дозволяє зменшити апетит і збільшити приплив енергії. У літню спеку дуже часто в людей бувають проблеми зі шлунком.

І тут на допомогу приходять улюблені банани. Так, діарею можна зупинити, приготувавши пюре з цих фруктів з додаванням солі. Більш того, навіть при деяких хронічних захворюваннях ЖКТ, лікарі настійно рекомендують включати в раціон хворого банани, які ніжно обволікають шлунок і кишечник, не подразнюючи стінки органів, зменшують підвищену кислотність шлунку. Легко перетравлюючись, навіть найбільш слабкою системою травлення, банани приносять полегшення пацієнтові.

Перебрали зайвого на вчорашній вечірці? І тут до вас на допомогу прийдуть банани. Ці плоди допоможуть підвищити до належного рівня глюкозу у крові і калій в організмі, а втомлений перетравлювати спиртне шлунок, буде радий м’якоті соковитих фруктів, які заспокоять його слизову. Вирішили покінчити з курінням раз і назавжди? Не забудьте - є банани, що в них містяться вітаміни групи В6 і В12, калій, магній, які допоможуть швидше вивести з організму шкідливі речовини, накопичені за час паління.

29.03.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2013p. 
На головну сторінку