Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №596 від 29.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ситуація

Покинуті дачі стають легкою наживою

Дачі завжди приваблювали неперебірливих крадіїв та безхатьків до своїх обійсть. І хоч краму тут небагато, та поживитися завжди є чим. А якщо ґазда з осені ще й бува щось забуде, більш-менш вартісне, то для злодюжок - це справжнісінькій скарб.

Зазвичай, навесні люди, навідавшись до своїх будиночків, констатують зникнення тих чи інших речей. І хоча крадії нині не гребують нічим, переважно вони забирають металеві предмети, побутові речі та продуктові запаси.

Так сталося і з 52-річною Ларисою, будинок якої розташований у селі Малі Дорогостаї. Жінка декілька місяців поспіль доглядає чоловіка у сусідньому селі, де фактично й вимушена проживати. Час від часу вона, звичайно ж, навідується до власного господарства та, переконавшись, що все в порядку, знову повертається до свого “підопічного”.

Однак першого дня весни односельчанин сповістив їй про слід незваних гостей до її дому, а саме про вибиту шибку. Оглядаючи будинок, Лариса виявила крадіжку трьох дещо спрацьованих побутових приладів. Довелося викликати міліцію.

Аналогічна ситуація склалася і з двома жительками Луцька. До Млинівського райвідділу міліції звернулися 63-річна Світлана та 62-річна Ольга. Заявниці, які, до слова, є родичками, також стали жертвами дачних крадіїв. Приїхавши вкотре до села Зоряне, де знаходяться їх будинки, жінки спочатку спостерігали зірвані навісні замки вхідних дверей, після чого ретельно перелічували міліціонерам викрадене. Як виявилося, зловмисники брали усе, що потрапляло їм у пильне око - від сільськогосподарських інструментів до металевого посуду і автозапчастин.

- За кожним із вказаних вище фактів було одразу ж відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (“Крадіжка”), триває досудове розслідування, - коментує події начальник сектору карного розшуку Млинівського РВ Сергій ВОЛКОВ. - Наразі на території області, та району зокрема, проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою “Дача”, націлені на збір інформації щодо фактів крадіжок із нежилих будинків громадян. З цього приводу хочеться ще раз звернути увагу краян, аби вони більш відповідально ставилися до свого майна. Завжди можна попросити сусідів, щоб на час вашої відсутності вони приглянули за господарством. Напевно, навіть надто знахабнілий злодій не наважиться увійти на подвір’я, якщо відчуває, що за обійстям хтось наглядає.

29.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2013p. 
На головну сторінку