Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №596 від 29.03.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футзальна конференція

Юрій Веремчук: “Головою АМФУ повинна бути молода, незаангажована, необтяжена минулим людина”

Юрій Веремчук: “Головою АМФУ повинна бути молода, незаангажована, необтяжена минулим людина”

Наближається VI звітно-виборча конференція Асоціації міні-футболу України, яка відбудеться 30 березня 2013 року в Києві. Наразі є три кандидати на посаду президента АМФУ: Сергій Владико, Володимир Братусь і Юрій Сорочик. Рівненську область на конференції представлятимуть три делегати: Юрій Веремчук, Віталій Засморжук і Олег Осуховський. З одним із делегатів, членом ради АМФУ Юрієм Веремчуком зустрівся наш кореспондент і поцікавився його думкою з приводу доленосної події в житті АМФУ.

- Пане Юрію, наближається VI звітно-виборча конференція Асоціації міні-футболу України, напевно, ви вже і з кандидатами визначилися?

- У футзалі я працюю вже не один рік, тому для мене не є секретом те, що за останні роки він суттєво здав свої позиції. На мою думку, основна причина - це те, що АМФУ цілком випустила з-під контролю розвиток у регіонах дитячого, студентського, аматорського футзалу, зосередившись лише на командах першої ліги та вищої (Екстра-ліги). Але, натомість, хотіли керувати всім і вся. Президенти клубів, які утримували команди, з цим не погоджувалися, і тому закономірно виникло питання створення професійного об’єднання клубів, що вилилося, як відомо, у створення Екстра-ліги.

- Якими, вважаєте, повинні бути першочергові завдання нового керівництва АМФУ і що потрібно змінити безпосередньо в його роботі?

- Основною задачею нового керівництва АМФУ - є необхідність цілком взяти під свій контроль і очолити розвиток футзалу в Україні, починаючи від дитячих, студентських, аматорських, напівпрофесійних і закінчуючи професійними командами. А зараз виходить так, що футзал розвивається сам по собі в кожному регіоні, тобто, спекли собі пиріг і самі його ділять. Усіх все влаштовує, а всі турніри перетворилися на такий собі спосіб заробляння грошей. Тому наразі виникло досить багато запитань… Особливу увагу хотів би звернути на розвиток дитячо-юнацького футзалу.

- Пане Юрію, ви довгий час проводили матчі в якості арбітра, а згодом й інспектора футзальних змагань. Напевно, ці питання для вас є найбільш близькими і болючими, тому, можливо, додасте декілька слів про саму систему роботи комісії арбітрів?

- Комісія арбітрів має бути незалежною і входити до комітету арбітрів великого футболу. В її роботу жодним чином не повинні втручатися керівні органи АМФУ, а очолювати її слід людині з беззаперечним авторитетом. Окрім того, повинен бути куратор у кожному регіоні України, який вестиме роботу з виявлення всіх молодих перспективних арбітрів, проводитиме навчальні семінари і рекомендуватиме їх для проведення ігор серед команд другої, першої ліги і т.д.

- І все ж таки, повернімося до питання про кандидатів на посаду голови АМФУ. Кого із них ви підтримуєте і, якщо можна, чому?

- Я схиляюся до того, що головою АМФУ повинна бути молода, незаангажована, необтяжена минулим людина. Люди з минулим багажем, на мою думку, вже не скерують Асоціацію в русло новизни, не дадуть поштовху просуванню вперед розвитку футзалу.

- Якщо правильно вас зрозумів, ви, пане Юрію, підтримуєте кандидатуру Сергія Владики? У чому вбачаєте переваги цього кандидата над іншими претендентами?

- Так, я справді підтримую Сергія Владику! Він молодий, амбіційний, згідний працювати на постійній основі, має досвід у менеджменті, підприємництві та в організації турнірів з футзалу високого рівня. Сергій Владико бачить нові шляхи розвитку футзалу. Людина самодостатня, яка виявила бажання очолити АМФУ і кидає собі новий виклик. Сподіваюся, що він підбере нову команду, навколо якої і буде згуртована вся робота Асоціації.

29.03.2013



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2013p. 
На головну сторінку