Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №597 від 04.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Немає грошей

У Рівному створять муніципальний банк?

Казначейство й надалі продовжує блокувати рахунки містам України. Мери міст у паніці, адже як можна повністю виконувати свої функції, не маючи доступу до коштів. Аби хоч якось вплинути на ситуацію, до органів державної влади почали писати звернення, аби останні взяли до уваги відповідні обставини. Депутати Рівнеради не залишилися осторонь, адже і на наших рахунках заблоковані чималі кошти.

Отож, загальний фонд нашого міста не проплачено 1 млн. 700 тис., спеціальний - 11 млн. гривень. Всього не проплачено в місті Рівне за перший квартал більше 12 мільйонів гривень. Окрім того, за минулий рік казначейство не проплатило ще 14 мільйонів.

- Торік ми виділили кошти на ремонт у парку Богомолова, які зникли. Йшлося про ремонт даху на Котляревського,8. Як результат - даху немає і грошей також, - наголошує голова міської ради Володимир ХОМКО. - Весь цинізм ситуації полягає в тому, що мери всіх міст зазначають про непроплату казначейством рахунків, а те заявляє, що це не правда. До мене постійно приходять люди на прийом, яким я пообіцяв допомогти, а тепер мені потрібно їм пояснювати, чому ми не можемо використати свої ж кошти.

Натомість депутат Рівнеради Марія Конощук заявила, що саме через такі дії влади місцеве самоврядування не може повноцінно виконувати свої функції, і аби висловити своє обурення щодо такої ситуації опозиційні партії організовують всеукраїнську акцію “Вперед, Україно!”.

Натомість міський Голова Володимир Хомко зазначив: “Щоб працювати, нам не потрібні політичні партії - нам потрібні гроші, тоді можна щось робити”.

Депутат Рівнеради Олександр Лащук також запропонував своє вирішення проблеми. Наприклад - закликав припинити перераховувати гроші у Київ.

- Нам необхідно створити свій муніципальний банк замість держказначейства, - наголошує Олександр Лащук. - Адже у нас лише забирають гроші і нічого не дають натомість.

Від себе міський голова Володимир Хомко запропонував відкрити рахунок у якомусь із державних банків.

Сторінку підготувала Юлія ГОЛИК

04.04.2013



Рівне-Ракурс №10 від 04.04.2013p. 
На головну сторінку