Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №243 від 08.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Трекові автогонки

Рівненські команди залишили суперників далеко позаду

Рівненські »шумахери» - найкращі

На першому етапі чемпіонату України з автоспідвею у парному заліку, що пройшов минулої неділі на рівненському мототреку, впевнено перемогли місцеві гонщики Сергій Миронюк та Сергій Антипов.

Давненько у нас не відбувалося змагань із трекових автогонок, і ось, з ініціативи Національної ліги автоспідвею, цей вид спорту повернувся до Рівного.

У дебютних змаганнях сезону взяло участь п’ять колективів: київська команда “Вік-Експо” (Савченко та Систук), дві команди, які представляли Луцьк (Шніт і Буйняк та Потапчик і Гнатюк) та дві рівненські: досвідчена пара Рязанов - Пелешок (“Акорд-С”) та два Сергії - Миронюк і Антипов (команда “Банзай”).

Не змогли приїхати до Рівного лише ужгородські спортсмени через участь у раллі та гірських гонках, що паралельно проходили у Карпатах та Криму.

Вже з перших заїздів обидві рівненські команди залишили суперників далеко позаду у загальному заліку. Клас наших гонщиків виявився вищим від луцьких та столичних. Особливо сподобалася уболівальникам пара Миронюк - Антипов, яка перемагала завдяки, насамперед, продуманим стратегічним діям, коли перший їхав у відрив, а другий - вміло прикривав партнера, гальмуючи усі атаки суперника.

У шостому заїзді рівненські колективи зустрілися між собою і поділили очки порівну - 3:3. Чудову майстерність, доїхавши фінішу першим, продемонстрував чемпіон минулого сезону - Олександр Рязанов, другу та третю позиції зайняли представники команди “Банзай”, і останнім виявився Сергій Пелешок.

До завершення першого етапу чемпіонату інтрига взагалі “померла”. Команди “Банзай” та “Акорд-С” заздалегідь посіли відповідно перше та друге місце, невідомим залишався лише володар третьої позиції на п’єдесталі.

В останньому, і найцікавішому заїзді спортивного вечора, зійшлися головні претенденти на бронзу: кияни Систук та Савченко і Богдан Гнатюк з Луцька (партнер Богдана не зміг взяти участь у заїзді), які на той час мали однакову кількість очок - по сім. Першим до фінішу дістався лучанин, другим та третім були кияни - отже, знову нічия - 10:10.

Судді змагань після короткої наради призначили перезаїзд через однакову кількість очок у двох колективів. І цього разу першим на фініші був представник команди “Вік-Експо” - Систук, лучанин Гнатюк у напруженій боротьбі виборов таки друге місце, проте це не допомогло його команді. Перемога киян у додатковому заїзді принесла їм бажану третю підсумкову позицію.

Крім парних змагань, найближчим часом у Рівному пройдуть ще й перші етапи чемпіонату України у командному заліку (25 червня кращі гонщики нашого міста поміряються силами з майстрами автоспорту з Луцька) та у особистому заліку (9 липня).

08.06.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 08.06.2006p. 
На головну сторінку