Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №597 від 04.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#“Здрав будь”

Як молодь в Острозі під дощем бігала

Як молодь в Острозі під дощем бігала

Учасники острозького молодіжного клубу “Здрав будь” неабияк подивували перехожих у місті в недільний полудень 31 березня. Хоча і йшов дощ та мокрий сніг, було доволі сиро і похмуро, проте такі погодні умовності - не перешкода молодим людям, які ведуть здоровий спосіб життя.

А щоб залучити до нього інших, вони організували захід “Молодь за здоровий спосіб життя” на чолі з президентом клубу Олегом Швецем. Зібралася молодь біля головного адміністративного будинку міста і звідти розпочала пробіжку, тримаючи прапор України попереду марафону та вигукуючи речівки.

Захід продовжився на міському стадіоні: оздоровча гімнастика на відкритому повітрі, козацькі забави проводилися босоніж, але тими, хто до цього звик (Олег Швець, Володимир Комарницький, Олександр Томашевський), решта займалися в спортивних костюмах. Усі вправи Олег Швець коментував, акцентуючи увагу на задіяних групах м’язів і ефекті. А ще він робив екскурси в історію: розповідав, як тренувалися до походів козаки, демонструючи вправи-рубашки. Олег - сироїд, не вживає їжі тваринного походження, займається адаптивною фізкультурою, щодня його можна побачити на міському стадіоні, де він тренується у будь-яку пору року в одних шортах та босоніж. Завдяки ентузіазму цієї людини, біля нього об’єднується багато молодих людей.

Далі захід продовжився виступом турнікменів. Були тут і вправи на спір - хто більше разів підтягнеться, і групові, майже акробатичні трюки, і вправи на снігу. Розігріті спортсмени не мерзли, а от тим, хто за ними спостерігав (охочих подивитися прийшло чимало), зуб на зуб не потрапляв і, дивлячись на роздягнутих, у багатьох виникало бажання попити гарячого чаю.

Завершив спортивну частину заходу круглий стіл у залі засідань міської ради, під час якого учасники обмінялися думками і досвідом. Однодумцям було що сказати один-одному. Віталій Бондарчук розповів, як залучають у групу стрітворкауту новачків, про створення спортивного порталу в найближчому майбутньому поділився керівник об’єднання “Спортивна молодь Нетішина” Олександр Білоус. Керівник туристичного гуртка ЗОШ №1 Острога Андрій Гулько презентував цікаві туристичні місця Рівненщини. Керівник наукового відділу національного природного парку “Дермансько-Острозький” Оксана ГОЛОВКО розповіла про заповідник та туристичні експедиції, які організовує парк. На зустрічі обговорювалася також можливість найближчих спільних заходів, в тому числі на дні міста Острог, який острожани святкуватимуть 9 червня. Юна жителька села Розваж Маша Заставська, не просто розповіла про молодіжний центр “Здоровенькі були”, активною учасницею якого вона є, а й продемонструвала за допомогою слайдів про їхні сплави, змагання, турніри, забави. І завдяки відзнятим відео- та фотоматеріалам можна було наочно побачити, яка колосальна робота проведена цими небайдужими молодими людьми, що самі бажають бути здоровими і прагнуть навчити цьому інших.

04.04.2013Марта НОВАК



Рівне-Ракурс №10 від 04.04.2013p. 
На головну сторінку