Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №598 від 11.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дежавю

Дороги ремонтують, але як?

Чиновники різних рівнів заявляють - що дороги в Рівному та області ремонтують, однак не так, як би цього хотілося. Державні чини бідкаються, що грошей катастрофічно не вистачає, а з 17 мільйонів гривень, які запланували витратити на ремонт 300 км доріг Рівного за німецькими стандартами, вистачить всього на два кілометри.

- Першочергово ми ремонтуємо дорогу на вул.Княгині Ольги, адже вона повністю розсипалася. Єдине, що можу сказати у своє виправдання - дороги розсипалися у всіх містах. Для мене є дивним, що потрібно ремонтувати навіть ті дороги, які клали турки. Ми маємо на ремонт всіх доріг тільки 17 мільйонів гривень. З них менше чотирьох плануємо витратити на поточний ремонт, решта буде спрямована на капітальний, - зазначає міський голова Рівного Володимир ХОМКО.

У той же час комунальники області вже вкотре проревізували дороги Рівненщини та доповіли, що після зими ремонту потребує майже 650 кілометрів автошляхів. Загалом - це більше 22 тисяч метрів квадратних транспортного полотна.

Депутати облради, не чекаючи звітності дорожників, просять прокуратуру області перевірити ці цифри та з’ясувати, чому відремонтовані дороги руйнуються менше ніж за рік. За відповідне звернення вони проголосували на минулій сесії облради.

Особливу увагу просили звернути на дорогу в смт Здовбиця Здолбунівського району.

- Я неодноразово звертався в різні інстанції щодо ремонту дороги на вулиці Четверта у селищі Здовбиця. Як результат - отримую лише формальні відповіді. Але ж саме там проходить траса “Городище-Рівне-Старокостянтинів”, якою щодня близько 200 людей змушені добиратися в школу чи на роботу. Про доїзд до кладовища взагалі важко говорити, - наголошує депутат облради Йосип ГАВРИЩАК.

Депутат зазначає, що ним направлено 18 запитів та звернень у різні структури, однак ситуація так і не просунулася далі листування.

Варто наголосити, що на ліквідацію “зимової” ямковості в області розробили відповідний графік. Згідно з ним, комунальників зобов’язали відремонтувати дороги державного значення до Великодня, а автошляхи місцевого значення - до 1 червня.

11.04.2013Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2013p. 
На головну сторінку