Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №598 від 11.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На трасі

У валютника відібрали 2 мільйони гривень

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області затримали учасників організованої злочинної групи, які пограбували валютника на суму більше 2 млн. гривень.

Зловмисники, пересуваючись на трьох іномарках по автотрасі “Долина-Хуст” в Івано-Франківській області, взяли у лещата легковик, на якому рухалися два чоловіки. Один автомобіль почав притискати їх до узбіччя, уникнути контакту з ним заважали дві інші машини, які блокували попереду й позаду. Іншого вибору, як зупинитися, у постраждалих не було.

Після зупинки автотранспорту, нападники, застосувавши газовий балончик, насильно витягли чоловіків з автомобіля.

Тим часом, як потерпілі приходи до тями, зловмисники із салону машини викрали 1 млн. 600 тис. гривень та 3 млн. російських рублів, що належали приватному підприємцю з Рівного, який займався обміном грошей. Однак, і цього виявилося їм замало, тому спільники підчистили ще й кишені своїх жертв.

На цьому гучне пограбування не закінчилося, для маскування слідів злочину чоловіки вивезли потерпілих у безлюдне місце до лісу. Прикували обох кайданами до керма автомобіля, забрали мобільні телефони і залишили на розсуд долі. Лише через декілька годин полоненим вдалося самотужки зняти наручники та викликати міліцію.

Як з’ясувалося у ході розслідування, спільники обрали жертв невипадково, вони декілька місяців ретельно готувалися до злочину. Їм було достовірно відомо, що в автомобілі перевозять чималу суму. Отримали таку цінну інформацію вони від одного з учасників угрупування, який працював у банківській установі та був безпосередньо знайомий з потерпілим. Підштовхнуло на це працівника банку побоювання через несплачений борг, який він нажив на ігрових автоматах.

Наразі досудове розслідування кримінального провадження за фактом грабежу (ч.5 ст.186 Кримінального кодексу України) завершено та направлено на розгляд до суду.

11.04.2013



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2013p. 
На головну сторінку