Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №599 від 18.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ех, дороги!

“Дороги в Рівному будуть кращими, ніж у сусідів”, - стверджує Володимир Хомко

“Дороги в Рівному будуть кращими, ніж у сусідів”, - стверджує Володимир Хомко

Цієї весни наші дороги, з яких нарешті зійшов сніг, здебільшого нагадують смуги перешкод, на яких краще всього пересуватися на гусеничній техніці. Тому перше запитання до міського голови Рівного Володимира ХОМКА було саме про стан міських доріг.

- Проблема ця стосується всієї держави. Стан міських, міжобласних, внутрішньорайонних шляхів не просто поганий - він критичний. Ми зіткнулися з цілою низкою негативних чинників, головним із яких є хронічне недофінансування ремонту та утримання доріг. Для прикладу, в Рівному загальна довжина доріг становить майже триста кілометрів, а на їхній ремонт, поточний та капітальний, цьогоріч виділено аж 22 мільйони гривень. За ці кошти вирішити всі проблеми міських шляхів, навіть теоретично неможливо. Тому розуміючи цю ситуацію, робимо все можливе, щоб дороги в Рівному були у кращому стані ніж в інших обласних центрах України. Мені дуже хочеться вирішити проблему раз і назавжди, але в рамках окремого міста це просто неможливо, бо за останні роки місцеве самоврядування в Україні поставлене у повну залежність від центральних органів влади. У такій ситуації говорити про ефективне вирішення проблем просто нереально. Про це твердять усі міські голови. Так, нещодавно мер Донецька, голова міської організації Партії Регіонів, Олександр Лук’янченко заявив, що прийняті центром окремі рішення іноді безпосередньо шкодять територіальним громадам міст і селищ. Він же розповів, що у Донецьку в першому кварталі 2013 року 50 днів казначейство не оплачувало рахунки міста.

- Володимире Євгеновичу, а яка доля управляючих компаній, про створення яких багато говорилося торік?

- Ми справді підійшли до створення управляючої компанії, але, через нашу нерозвинуту правову систему, тимчасово призупинили цей процес. Виявилося, що без прийняття нового закону без порушень створити управляючу компанію просто неможливо. Однак, ми продовжуємо працювати над тим, щоб пояснити власникам житла важливість створення ОСББ. Якраз через формування цієї ланки зможемо прийти до того, що у нас, нарешті, з’явиться ринок комунальних послуг. Це процес важкий та довготривалий, який наші сусіди росіяни в значній мірі вже пройшли.

- Чи будуть у Рівному традиційні передсвяткові толоки?

- Так, будуть. Перша - 19 квітня в п’ятницю, а наступна - за тиждень. Тому закликаю всіх рівнян, які люблять своє місто, вийти і зробити його чистішим та затишнішим. Зрозуміло, що я теж цього дня працюватиму граблями.

18.04.2013Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2013p. 
На головну сторінку