Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №599 від 18.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До 730-річчя міста

“Несподіване Рівне”

Акція під такою назвою триватиме з 15 квітня по 1 липня. Цього року місто Рівне святкуватиме 730-річний ювілей. Якраз фінал акції, яку ініціює міська влада, і відбудеться під час святкування обласним центром 730-річчя.

Долучитися до неї можуть усі охочі. У чому ж суть акції? У мешканців міста є фото з унікальними моментами минулого чи сьогодення Рівного, адже практично кожний вміє користуватися фотоапаратом, зберігає альбоми з фотографіями свого дитинства чи родичів. Організатори запрошують усіх передивитися свої фотоархіви або зняти цікаві кадри краєвидів та вулиць міста. Приймають світлини різних років, краєвидів, вулиць, чи ж бо просто сімейних фото у Рівному. Головна умова - щоб ваш погляд на Рівне був нестандартним, цікавим, несподіваним. Якщо вас це цікавить, тоді потрібно розмістити світлини у соціальній мережі фейсбук www.fasebook.com/nespodivane.rivne або в контакті vk.com/nespodivane.rivne.

Прийматимуть світлини до 1 липня, одночасно всі бажаючі зможуть проголосувати за розміщені фото. Ті фото, які наберуть найбільшу кількість голосів відвідувачів соцмереж, у липні розглядатимуться журналістами, які з них і відберуть найкращі. Саме ці кадри краєвидів та вулиць міста, зняті з несподіваного ракурсу, і прикрасять сіті-лайти й білборди Рівного, яких в обласному центрі близько сотні, під час святкування 730-річчя міста. Як запевняють керівники міста - милуватися цими фотографіями можна буде майже місяць.

“Сьогодні і молодь має дуже багато фотографій на мобільних телефонах, у когось зберігаються старовинні фото, світлини з різноманітних міських святкувань, тобто ракурси можуть бути справді дуже несподіваними, - повідомляє заступник міського голови Рівного Галина КУЛЬЧИНСЬКА. - Ми прийматимемо всі фотографії. Назвемо їх, поставимо порядковий номер. До 1 липня фотографії надходитимуть, їх всі дивитимуться. Ті, які матимуть найбільшу кількість лайків, передадуть на розгляд журналістським колективам”.

“Бажано, звичайно, що чим старіші фото, тим краще, - висловлює свою думку міський голова Рівного Володимир ХОМКО, - з якимись цікавими речами історії нашого міста. Хтось когось фотографував, хтось, можливо, колись був на демонстрації. Може в когось збереглися фото ще за часів Польщі. Ми щось таке подібне вже робили. А потім, на день святкування 730-річчя Рівне, ми б зробили великий плакат, помістили б ці фотографії на сіті-лайтах й білбордах, і якимось чином відзначили б найкращі. Є просто унікальні фотографії. Я нещодавно мав нагоду передивитися на диску фото демонстрації чи 1962, чи 1963 року. Мені, відверто, дуже цікаво було їх переглядати. Нам би хотілося б, щоб в акції “Несподіване Рівне” була задіяна якомога більша кількість містян. Я не сумніваюся, що в архівах рівнян є унікальні фотографії. Можливо, з польських часів, а можливо, ще з царських. Це було б цікаво побачити”.

18.04.2013Юрій РАЧКОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2013p. 
На головну сторінку