Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №599 від 18.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нахабне зухвальство

Знову “соцпрацівник” ошукав пенсіонера

Скільки людей не застерігай від пройдисвітів, які тиняються в полюванні за чужими статками, та все одно знаходяться довірливі громадяни, які ще вірять у “грошову реформу” та різні види “соціальної допомоги”. Так, днями в Гощі невідома жінка під виглядом соціальної працівниці ошукала подружжя, забравши у 84-річних пенсіонерів 16 000 гривень та 900 доларів.

Літня жінка розповіла, що того ж дня в обідню пору до них у дім зайшла незнайома молода білявка, яка відразу ж поцікавилася, як поживає подружжя, запитала про здоров’я та самопочуття. Говорила привітно, лагідно, виявляючи співчуття й турботу.

- Незнайомка сказала, що з травня нам будуть додавати до пенсії по 50 гривень, - зі сльозами на очах говорить потерпіла Ольга Семенівна. - Молодиця застерегла, що коли будуть приносити гроші, звертати особливу увагу потрібно на купюри номіналом в 200 та 500 гривень, адже, як сказала шахрайка, серед них найчастіше трапляються підробки. Сказала, якщо у нас є такі гроші, то вона одразу ж може показати різницю між справжньою купюрою та підробкою й перевірити, чи немає серед них фальшивок.

Довірлива пенсіонерка одразу дістала з шафи все, що спільно за роки нажили з чоловіком. Після “перевірки” бабуся поклала гроші назад до схованки. Гостя ж, знаючи, що їй насправді потрібно від цих людей, попросила води. Коли шахрайка залишилася у кімнаті сама, забрала гроші та швидко попрощалася. Схаменувшись, подружжя зазирнуло у сховок, проте коштів там не було.

- За частиною 1 статті 185 (“Крадіжка”) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, - зазначив заступник начальника УМВС у Рівненській області, начальник кримінальної міліції Сергій ГАНДЗЕЛЕВСЬКИЙ. - Наразі працівники міліції встановлюють осіб, причетних до скоєння злочину. Хочу звернутися до мешканців Рівненщини, особливо пенсіонерів! Якщо до вас прийшли незнайомі особи, передусім, переконайтеся, що це справді соціальні працівники. Якщо у них немає підтверджуючих документів, одразу ж звертайтеся до міліції за номером “102”.

18.04.2013



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2013p. 
На головну сторінку