Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №599 від 18.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футзал

Надії є, але дуже примарні

25 тур. 10 квітня. “Єнакієвець” - “ЛТК” - 4:1, “Енергія” - “Ураган” - 2:7, “Спортлідер+” - “Локомотив” - 1:1.

26 тур. 15 квітня. “Локомотив” - “Єнакієвець” - 1:1, “Ураган” - “Спортлідер+” - 6:3.

“ЛТК” (Луганськ) - “Кардинал-Рівне” - 8:2 (3:1).

“ЛТК”: Пітуля - Литвинов, Шпигар, Рось, Свиридов - Разуванов, Іванов, Кузь, Бессалов - Лазикін, Цапов, Дзюба.

“Кардинал-Рівне”: Гурко, (Денюжкін, 13) - Маринюк, Піддубний, Басич, Бондар, Вершинін, Паршиков, Чернієнко, Танський, Ситник, Тригубець, Когут.

Голи: Рось (13, 33), Свиридов (18), Шпигар (19), Кузь (25, 27), Литвинов (34), Свиридов (36) - Чернієнко (16), Бондар (34).

Попередження: Литвинов (28), Разуванов (29) - Тригубець (25).

До початку матчу в Луганську між “ЛТК” і “Кардиналом-Рівне” команди вже знали підсумок протистояння в Харкові, і якщо гостям він давав не так вже й багато, то господарям у разі перемоги гарантував місце в плей-офф.

Господарі розпочали зустріч без зайвого поспіху, як це часто бувало, а з максимальною концентрацією якраз в обороні. До речі, так зазвичай в Луганську грав “Кардинал-Рівне”. Через подібність обраних суперниками тактик, початок зустрічі пройшов у вкрай обережній боротьбі. Під час атак команди залишали позаду двох виконавців, тому комбінаційна гра була рідким явищем, а самі атаки не надто гострими і небезпечними. Нещасливою для підопічних Сергія Піддубного стала 13-та хвилина: Рось перехопив м’яча на лівому фланзі, змістився в середину і, майже з центрального кола, наважився на удар - 1:0, м’яч пролетів під руками у явно не очікувавшого такого розвитку подій Гурка.

Одразу ж Сергій Піддубний провів заміну воротаря. На майданчику з’явився Віталій Дєнюжкін, підключившись до атак своєї команди як п’ятий польовий. А вже на 16-й хвилині рівняни зрівняли рахунок. Гол вийшов не менш несподіваним, аніж у “ЛТК”. Бондар також пробив ледве не з центра майданчика, а Чернієнко, якого на самоті залишили перед Пітулею, непомітним дотиком відправив м’яч у сітку - 1:1.

Пропустивши гол, господарі активізувалися, і ще в першому таймі це принесло свої плоди. На 18-й хвилині Рось з ауту довгою передачею на дальню стійку знайшов Свиридова, який випередивши Тригубця, вивів “ЛТК” вперед - 2:1. Сергій Піддубний одразу взяв тайм-аут, після якого кардиналівці продовжили грати з Дєнюжкіним в атаці, але груба помилка Маринюка призвела до ще одного голу у ворота “Кардиналу”. Перехопивши м’яч поблизу власного штрафного майданчика, Шпигар за високою дугою відправив його під поперечину порожніх воріт “Кардиналу” - 3:1.

З початком другого тайму тактика гостей не змінилася: Дєнюжкін постійно йшов в атаку як п’ятий польовий, але всі намагання “Кардиналу” розіграти зайвого були марними. Підопічним Сергія Піддубного не вистачало чи швидкості, чи несподіваного пасу, чи індивідуальної ініціативи гравців. Проте винними в цьому були господарі, які досить грамотно тримали оборону, не притискаючись до власних воріт і не дозволяючи опонентам доводити справу до ударів. А на 25-й хвилині луганчани дочекалися помилки гостей і забили в четверте. Простріл Тригубця перехопили луганчани і організували швидку контратаку: Кузь промчався по центру, оминув Дєнюжкіна, який стояв на лінії штрафної, і з п’яти метрів закотив м’яч у порожні ворота - 4:1.

Гра значно пожвавилася: команда Романа Ковальчика відчула впевненість, а “Кардиналу” вже нічого було втрачати. Як наслідок, небезпечні моменти раз по раз почали виникати то біля одних, то біля інших воріт. Питання стояло в тому, кому вдасться реалізувати нагоду. Як виявилося, у цій справі “ЛТК” був більш успішним. На 28-й хвилині глядачі побачили, напевно, найгарніший з десяти забитих у матчі голів: Кузь отримав м’яч на правому фланзі, змістився ще правіше і з штрафної лінії наніс гарматний удар в ближню “дев’ятку” - 5:1.

А з 33-ї хвилини команди взагалі перейшли на прискорений графік “хвилина - гол”, у повній мірі реабілітувавшись за нудний перший тайм. Спочатку Дєнюжкін пішов у незрозумілу обводку зі Шпигарем, втратив м’яч і дозволив Росю занести його в порожні ворота - 6:1. Сергій Піддубний одразу посадив воротаря на лаву, а п’ятим польовим тепер став грати Танський. Якраз після його пасу удар у дальній кут з правого флангу вийшов у Бондаря - 6:2. Всього за декілька секунд Чернієнко не зміг замкнути дальню стійку, і Литвинов зі своєї штрафної точно пробив по порожніх воротах - 7:2, йшла лише 34-та хвилина. Крапку в розгромі “Кардиналу” поставив кращий бомбардир Екстра-ліги: Пітуля вкинув м’яч, а Свиридов, не зупиняючи його, з лінії штрафної в один дотик пробив повз Танського, який намагався захистити ворота - 8:2.

У час, що залишився, гості непогано розігрували “п’ятого” у воріт Пітулі, і мали декілька відмінних нагод скоротити відставання, і хто зна, чим би тоді все закінчилося, але забити ще хоча б один гол, “Кардинал” так і не зміг. У підсумку - 8:2, рахунок, який вивів “ЛТК” у плей-офф, а ось шанси рівнян зробив ще більш примарними.

Чергову гру МФК “Кардинал-Рівне” проведе в Рівному 20 квітня з лідером “Локомотивом”.

Дмитро Ситник знову запрошений до молодіжки

Гравець МФК “Кардинал-Рівне” Дмитро Ситник запрошений до лав молодіжної збірної України на два товариських матчі з однолітками збірної Франції. До збірної тренерський штаб викликав загалом 17 футболістів. Воротарі: Юрій Савенко - “ЛТК”, Олексій Чеканов - “Локомотив-2”. Польові гравці: Володимир Разуванов, Максим Літвінов, Микита Лазикін (усі - “ЛТК”), Євген Сірий, Дмитро Шамлі, Віктор Кравцов (усі - “Локомотив”), Олег Єрьомін, Євген Горбач, Євген Свірідов (усі - ФК “Одеса”), Максим Мануйленко, Сергій Стромілов (обидва - “ДЮСШ-5” (Донецьк)), Петро Шотурма, Тарас Королишин (обидва - “Ураган”), Дмитро Михайленко - “Спортлідер+”, Дмитро Ситник - “Кардинал-Рівне”.

Турнірна таблиця на 17 квітня

М Команда І В Н П З - П О

1 “Локомотив” (Харків) 22 13 5 4 59 - 32 44

2 “Ураган” (Івано-Франківськ) 22 14 1 7 63 - 54 43

3 “ЛТК” (Луганськ) 23 12 2 9 85 - 67 38

4 “Енергія” (Львів) 22 11 2 9 58 - 61 35

5 “Єнакієвець” (Єнакієво) 22 9 4 9 60 - 57 31

6 “Кардинал-Рівне” (Рівне) 22 9 3 10 60 - 55 30

7 “Спортлідер+” (Хмельницький) 23 0 3 20 46 - 105 3

18.04.2013Юрій РАЧКОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2013p. 
На головну сторінку