Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №599 від 18.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

ВСЕ ПРО СЕРІАЛИ

що ви хотіли дізнатись, але соромилися запитати

“Як і детективи, серіали люблять усі. Просто дехто соромиться у цьому зізнатися” (Афоризм невідомого). Дорогі шановні друзі! “Рівне - Ракурс” презентує нову рубрику, присвячену найрізноманітнішим серіалам - і “старим добрим”, і сучасним найрізноманітніших жанрів - від ситкомів (ситуативних комедій) до фільмів жахів. Свої запитання Ви можете задати ведучому рубрики Олесю Поліщуку за електронною адресою: aieks_p30@mail.ru, або надіславши смс на номер мобільного: 096-964-61-21.

- Я чув про американський політичний т/с “Картковий будиночок”. Про кого і про що він, і де його можна подивитися?

О.М.Рівне

- “Картковий будиночок” (англ. House of Cards) - американський телесеріал 2013 року в жанрі політичної драми, адаптація однойменного серіалу BBC за романом Майкла Доббса. Прем’єра пройшла на відеосервісі Netflix, де 1 лютого 2013 були викладені одночасно всі 13 серій першого сезону. Зйомки другого сезону, який також складається з 13 серій, розпочнуться навесні 2013-го.

Про що сюжет? Амбіційний конгресмен від Демократичної партії Френк Андервуд в обмін на обіцянку зробити його держсекретарем допомагає Гаррету Уокеру стати президентом США. Однак після виборів глава адміністрації президента Лінда Васкез повідомляє Андервуду, що він не отримає посаду. Оскаженілі зрадою Френк і його дружина готові піти на все, щоб помститися новоспеченому президенту.

Френка Андервуда зіграв Кевін Спейсі, а його дружину Клер Андервуд блискуче виконала успішна американська актриса Робін Райт, яка відома знавцям серіалів як Келлі Кепвелл із легендарної “Санта-Барбари”.

- Підкажіть, будь ласка, які мультсеріали вже можна дивитися малюкам різного віку! У мене три хлопця, і можливо, ще буде четверта дитина...

З повагою, Ірина, м.Рівне

- Ми порадилися із дитячими психологами, і от які результати.

0-1 роки - потрібне знайомство із оточуючим світом. Мультфільми із серії Baby Einstein, “Професор Карапуз”. Короткі серії з відсутністю чіткого сюжету, але де є багато класичної музики, обробленої для слухового сприйняття немовлятами. Тематичні картинки змінюються плавно, а все, що відбувається на екрані, коментує приємний голос дитини.

1-2 роки - історії про тварин, казки із простим сюжетом - “Маша та Ведмідь”, серіали про Лунтика, Принцесу Моллі та ельфа Бена.

2-3 роки - усілякі чарівники, добрі феї, ангели та про стосунки між героями - “Смішарики”, “Вінні-Пух та всі, всі, всі”, “101 долматинець”, “Білосніжка та сім гномів”.

3-5 років - філософські теми, боротьба добра та зла - “Карлсон, який живе на даху”, “Спляча красуня”, “Русалонька”, “Льодяниковий період”, “Мадагаскар”.

5-7 років - науково-популярні та гумористичні - “Губка Боб квадратні штани”, “Гарфілд”, “Повернення Капітана Врунгеля”.

Після 16 і старші - там, де підніймається “завіса дорослого життя”. Останніми роками з’явився ряд мультфільмів, які створювалися передусім із комерційним інтересом - для приваблення великої кількості глядачів - як дорослих, так і дітей. Наприклад, “Шрек”, “Сімпсони”, які мають сцени із дорослого життя.

18.04.2013



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2013p. 
На головну сторінку