Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №600 від 25.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Броколі

Броколі

Якщо врахувати, що капуста - королева овочів, то цей вид капусти можна назвати найголовнішим серед “королівської знаті”.

При вживанні суцвіть капусти значно підвищується імунітет, посилюється опір організму до збудників різного роду хвороб. Оскільки сила імунітету безпосередньо залежить від лімфатичної системи, а близько двох третин лімфатичних тканин знаходиться в шлунку, клітковина, що входить до складу броколі, очищує шлунок від накопичень, токсинів, шлаків.

Значна загоююча властивість вітаміну U робить броколі незамінним продуктом у меню осіб, які страждають на виразку шлунково-кишкового тракту. Цей вітамін не синтезується організмом і надходить ззовні, тому надзвичайно важливо вживати продукти, багаті на цю речовину.

Для успішної роботи підшлункової залози надзвичайно необхідний хром, цей елемент, що удосталь міститься в броколі, позитивно впливає на роботу підшлункової залози, стабілізує вироблення інсуліну, регулює рівень цукру в крові.

Антиоксиданти, які входять до складу капусти, омолоджують організм, виводять вільні радикали, знижують кількість холестерину низької щільності. Це не лише значно покращує склад крові, але і позитивно впливає на роботу кровоносної і серцево-судинної системи, зміцнюється серцевий м’яз, нормалізується потік крові, артеріальний тиск.

25.04.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 25.04.2013p. 
На головну сторінку