Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №601 від 03.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини

Рівненщина в лідерах за темпами росту виробничих потужностей

Як повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації, в першому кварталі Рівненська область посіла п’яте місце у загальнодержавному рейтингу за обсягами випуску промислової продукції.

За словами заступника голови облдержадміністрації Володимира НОВАКА, найінтенсивніше розвивалися підприємства електро- та газопостачання - плюс 15,6 відсотка при спаді в Україні на понад 6 відсотків. Також у першому кварталі місцеві підприємства запропонували покупцям на 15 відсотків більше, ніж торік паперу та виробів із деревини. Варто зауважити, що деревопродукція є основою в структурі експортних постачань. Також популярними за кордоном є місцеві галька, гравій і щебінь. Як зазначив Володимир Новак, завдяки затребуваності на іноземних, а також місцевих ринках, вдалося зафіксувати приріст виробництва на підприємствах добувної промисловості у той час, як колеги в Україні підсумували перший квартал із погіршенням показників. Окрім того, на Рівненщині на 5 відсотків зросло виробництво в машинобудівній галузі при загальнодержавному показнику мінус 15 відсотків. У середньому місцеві виробничники цього року наростили потужності на 5,5 відсотка.

Втримувати минулорічні позиції та збільшувати обсяги виробництва вдається завдяки постійній модернізації промисловості, зауважив Володимир Новак. За його словами, місцеві підприємства постійно впроваджують сучасні технології, чим підвищують конкурентоспроможність власної продукції.

Обережно з вогнем

До оперативно-диспетчерської служби державної пожежно-рятувальної частини №13 міста Дубно вранці 29 квітня надійшло повідомлення з села Острів про пожежу в житловому будинку.

На час приїзду рятувальників вогонь охопив практично всю площу покрівлі дерев’яного будинку. У короткі терміни пожежу було ліквідовано. Проте вогонь встиг знищити покрівлю будинку та пошкодити домашні речі. 79-річного власника будинку з термічними опіками I-II ступеня правої стопи та отруєнням чадним газом госпіталізовано в реанімаційне відділення місцевої лікарні.

Відбулася легким переляком

30 квітня, посеред білого дня, на вулиці Соборна в райцентрі Рокитне Рівненської області перехожі почули крик літньої жінки, яка впала в 5-метровий колодязь. Перехожі одразу викликали рятувальників.

Прибувши за вказаною адресою, рятувальники виявили на п’ятиметровій глибині криниці стареньку жінку, яка благала про допомогу. Рятувальник одразу ж спустився в колодязь, обв’язав постраждалу 72-річну пенсіонерку мотузкою і за мить потерпіла була вже на поверхні. Завдячуючи небайдужим людям та оперативним діям працівників пожежно-рятувальної частини стареньку вдалося врятувати. Постраждалу швидка доставила в Рокитнівську центральну райлікарню. За свідченням медиків, стан її здоров’я стабільний.

03.05.2013



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2013p. 
На головну сторінку