Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №601 від 03.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прикра випадковість

Смертельна жувальна гумка

Безглузда смерть молодої гарної дівчини шокувала жителів села Зносичи Рівненської області. 19-річна студентка Маша померла під час дискотеки в місцевому Будинку культури. Смерть була настільки швидкою і несподіваною, що ніхто навіть схаменутися не встиг. Все, що встигла сказати дівчина, - це пожалітися на нездужання і запаморочення голови. Її друзі одразу викликали бригаду швидкої допомоги. Але коли вона приїхала, було вже пізно.

“Маша того вечора не вживала спиртного”, - переконує подруга дівчини Олена Панасюк. - Окрім того, в неї з дитинства хворе серце. Вона часто хворіла”.

Причину смерті встановила експертиза. Машу погубив ні в якому разі не алкоголь чи отруєння якимось продуктом. Дівчина вдавилася жувальною гумкою. Швидше за все, ласощі потрапили до дихальних шляхів дівчини, коли вона танцювала.

“Вона була чудовою людиною - веселою, щирою”, - говорять Машини друзі. - “Завжди посміхалася, нікому не виказувала своїх переживань. До того ж Маша була дуже гарною - від залицяльників не було відбою”.

- Подібні летальні випадки трапляються, хоча й рідко, проте мені відомо, коли людина практично миттєво помирає, вдавившись рибною кісткою, - говорить лікар-терапевт Наталія ГОРДІЄНКО. - Думаю, що смерть дівчини настала, коли вона, танцюючи, раптово проковтнула жуйку, яка потрапила в дихальні шляхи. Врятувати людину в такій ситуації можливо, але тільки за умови швидкого реагування і надання екстреної допомоги. У такому випадку необхідно покласти руку на живіт трохи вище пупка, а долоню іншої руки - на кулак. Потім швидким поштовхом вдавити кулак у живіт, різко зігнувши руки в ліктях.

03.05.2013



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2013p. 
На головну сторінку