Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №602 від 09.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Благодійність

Рівненські рокери підтримують молодіжний театр

10 травня в арт-кафе “Salvador Dali” відбудеться благодійний концерт рок-гурту “Zabriskie Point” на підтримку молодіжного театру “Сонях”. Усі зібрані кошти підуть на ремонт приміщення театру.

Театр “Сонях” засновано у 2000 р. Це молодий, творчий і талановитий колектив, який складається переважно з молоді та підлітків. Усе починалося з постановок театральних мініатюр, виступів у літніх таборах, проте зараз “Сонях” - це справжній театр з репертуаром, приміщенням, декораціями і, найголовніше - акторами, які є справжніми професіоналами своєї справи. Репертуар театру складається, не лише з творів української тематики, а й зарубіжної класики та сучасної драматургії. “Сонях” - театр, в якому всі бажаючі можуть реалізувати себе. Театр запрошує до себе на вистави діток-сиріт, окрім того, безкоштовно займається з дітьми у театральній студії.

Для того, щоб більш детально дізнатися про захід, кореспондент “Рівне-Ракурсу” зустрівся з вокалістом рок-гурту “Zabriskie Point” Олексієм ПОТЯНКОМ.

- Ми, як люди творчі, вирішили підтримати молодіжний театр та влаштувати благодійний концерт.

У середині 90-х наш рок-гурт брав активну участь у формуванні рівненської рок-культури. Наш гурт виступав на відкритті рок-клубу “Яма”. У ті часи все було досить складно - були проблеми з придбанням музичних інструментів. Не просто було знайти приміщення для репетицій та й, відверто кажучи, місць для виступів було обмаль. Нинішньому поколінню рокерів набагато простіше, хоча, знову ж таки, все впирається в кошти.

У нашій творчості була тривала перерва, але зараз наш гурт знову заявляє про себе. Одного разу з’явилася думка, що в Рівному музична ніша блюз-року не заповнена. Так, до нас приїздять на гастролі гурти з інших міст, а ось місцевих колективів обмаль. Тому в нас з хлопцями знову з’явилося бажання грати, записати новий альбом. Поштовхом для творчості став прихід до колективу досить талановитого гітариста Владислава Зайцева. Для нас було дуже важливо те, що новий учасник гурту слухає й грає ту ж музику що й ми. Окрім нього, і, звісно, мене, до складу гурту входять ще й - бас-гітарист Олександр Терещенко та барабанщик Сергій Константінов. У нашій програмі є кавер-версії таких виконавців, як “ZZ Top”, “AC-DC”, “Pink Floyd”. Взагалі, в тематиці блюзу, важко придумати щось нове, тому переважно нашу програму складають авторські пісні. Виконуємо музику в стилі блюз-рок - це музика почуттів, емоцій, тут немає пафосу, як у важкій рок-музиці. Блюз - це буденне життя, переказане в переплетінні з мелодійними ритмами електрогітар.

Захоплення музикою розпочиналося ще в студентські роки. Тоді на початку 90-х барабанщик гурту та мій сусід Сергій Константінов дав мені послухати запис відомого виконавця блюзу - Пітера Гріна. Мене ця музика просто заворожила.

Назва гурту “Zabriskie Point” пішла від однойменного фільму італійського режисера Мікеланджело Антоніоні. Фільм був знятий у 1970 році - це був розквіт руху хіпі, тому музику до фільму записувало багато відомих рок- виконавців, серед яких були Річард Райт, Мік Джаґґер, Рой Орбісон, Кіт Річардс і, звісно, “Pink Floyd” - гурт, який ми просто обожнюємо. Запрошуємо усіх прийти на концерт та приєднатися до хорошої справи!

09.05.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 09.05.2013p. 
На головну сторінку