Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №602 від 09.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Факти

Через службову недбалість заподіяно шкоду здоров’ю дітей

За результатами перевірки з питань додержання вимог природоохоронного законодавства, проведеної прокуратурою Рівненщини із залученням спеціалістів контролюючих органів, встановлено факти службової недбалості та порушення правил охорони водних об’єктів у діяльності комунального підприємства “Відродження” Могилянівської сільської ради.

Вказане підприємство здійснювало свою діяльність без наявності відповідних дозвільних та правовстановлюючих документів та з порушенням гігієнічних і санітарних вимог в експлуатації джерел централізованого водопостачання, про що свідчить відсутність відповідного обладнання на водозабірних спорудах.

Такими злочинними діями було спричинено тяжких наслідків у виді забруднення джерела питного водопостачання та заподіяння шкоди здоров’ю дітей у селі Могиляни Острозького району Рівненської області.

Як стало відомо від прес-служби прокуратури Рівненської області, хід розслідування перебуває на особливому контролі обласної прокуратури.

Обставини справи свідчать, що в період з 3 по 5 квітня 2013 року до лікарні з симптомами отруєння було госпіталізовано одного дорослого та двадцять дві дитини з села Могиляни, яких після надання медичної допомоги та одужання відпустили додому. Попередньо було встановлено, що водопровідна питна вода зі свердловини комунального підприємства “Відродження”, яку споживали хворі, не відповідає гігієнічним нормативам за санітарно-хімічними показниками.

Довідка:

• відповідальність за злочин, згідно з ч. 2 ст. 242 КК України (“Порушення правил охорони вод, що спричинило захворювання людей”), передбачена у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк;

• відповідальність за злочин, згідно з ч. 1 ст. 275 КК України (“Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд”), передбачена у виді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого;

• злочин, передбачений ч.2 ст. 367 КК України (“Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки”), карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

09.05.2013



Рівне-Ракурс №10 від 09.05.2013p. 
На головну сторінку