Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №603 від 16.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини

Махлюєш - не висовуйся

Цього тижня Рівненський міськвиконком відмовив двом підприємцям, які подали замовлення на продовження режимів роботи в нічний час.

Причиною відмови стала інформація про підприємців від податкової інспекції. Як розповів начальник ДПІ Рівного Михайло КАЛИТЮК, в одному з випадків було відмовлено адміністрації пивного бару.

“Власником пивбару є один працюючий. Не може бути, що один працюючий обслуговує весь бар. По другому випадку суб’єктом господарювання є власник ресторану, заробітна плата якого є меншою від мінімальної”, - каже Михайло Калитюк.

Податківці мають намір посприяти тому, щоб з найманими працівниками таких закладів були укладені договори. Після цього їх потрібно буде зареєструвати в центрі зайнятості. Стосовно ж виплати мінімальної заробітної плати Михайло Калитюк зазначив: “Не може бути, щоб суб’єкт підприємницької діяльності, маючи обороти 50-70 мільйонів, виплачував мінімальну заробітну плату. Однозначно, що йде доплата неофіційна”.

Як свідчить досвід, у подібних ситуаціях проводяться перевірки. Як правило, податківці вишукують резерви і підприємці сплачують податки, а людям збільшують зарплати.

У кулуарах же засідання можна було почути іронізми на адресу тих, хто отримав відмови. Мовляв, знаєш, що в тебе не все гаразд, не звертайся з проханням про дозвіл. А ще радили люди не мати проблем з податковою.

План з доходів перевиконано - радості мало

За підсумками першого кварталу 2013 року мешканці Рівного мають непогані результати з наповнення місцевої скарбниці. Як зазначалося цього тижня на засіданні Рівненського міськвиконкому, план за власними доходами загального фонду виконано на 108,8 відсотка. Основним джерелом перевиконання є податок на доходи фізичних осіб та податок на прибутки підприємств комунальної власності.

Те, що рівняни офіційно стали жити краще (адже зі своїх доходів платять більше податків) - відрадний факт, але радості з того, що бюджет перевиконано, мало. У будь-якому разі його перерозподілу на ті галузі, де бракує грошей, чекати не слід. Як каже міський голова Рівного Володимир Хомко, місто змушене віддавати гроші на галузі, які мають фінансуватися державою, а зі столиці кошти для цього не надходять.

“30 мільйонів своїх грошей ми вже віддали на делеговані повноваження”, - стверджує Володимир ХОМКО.

У Народному домі може виникнути скандал

Чергову конфліктну ситуацію слід очікувати найближчим часом у Рівному. Дві організації, які безкоштовно орендують там приміщення, доведеться виселяти. Два депутати Верховної Ради попросили в міської влади приміщення для своїх приймалень саме в Народному домі. Як повідомив на засіданні Рівненського міськвиконкому міський голова Рівного Володимир Хомко, народні обранці хочуть приміщення виключно саме в цій кам’яниці.

“У Народному домі - то треба когось виселяти. Або Спілку журналістів, або… Вона обласна. Ну когось треба виселяти, бо немає місця. Я, згідно з законом, мушу дати приміщення депутату”, - зазначив Володимир ХОМКО.

Як швидко розгориться скандал і чи буде він взагалі - покаже час.

Ярослав ТАРАСЕНКО

16.05.2013



Рівне-Ракурс №10 від 16.05.2013p. 
На головну сторінку