Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №603 від 16.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

Рок-динозаври повертаються

Десятого травня в приміщенні арт-кав’ярні “Сальвадор Далі” відбувся благодійний концерт рівненського рок-гурту “Zabriskie Point” на підтримку молодіжного театру “Сонях”, театральне приміщення якого потребує негайного ремонту.

Один з організаторів проведення благодійного концерту Євгеній Гапоненко, член громадської клубної організації “Ротаракт”.

- Ми допомагаємо театру “Сонях” зробити ремонт у приміщенні, де вони демонструють вистави. Основна проблема - це дах, який протікає і потребує ремонту. Просити гроші у спонсорів не було бажання. Тому поставили собі мету заробити кошти на ремонт. В арт-кав’ярні “Сальвадор Далі” нам люб’язно надали приміщення для благодійного концерту рівненського рок-гурту “Zabriskie Point”. Окрім рок-гурту, в програмі благодійного заходу брали участь ще й діти з театру “Сонях”, які виконували різноманітні театральні номери, пантоміму. Але головне, що завдяки власній творчості та дякуючи людям, які прийшли на концерт, учасникам вдалося зібрати 1000 гривень.

Вокаліст та лідер рок-гурту “Zabriskie Point” Олексій ПОТЯНОК:

- Для нас, після тривалого творчого застою, цей виступ був дебютним, тому з радістю погодилися представити слухачу нашу нову музичну програму, яку підготували за останні три місяці. Зараз ми активно взялися до творчої діяльності - пишемо нові пісні, у студії зробили демо-запис кращих композицій, плануємо зняти декілька відео-кліпів. Але головна мета будь-якого гурту - це концертна діяльність, адже живий виступ несе для глядача особливу енергетику. Та й загалом було цікаво побачити реакцію слухача на наші пісні, які ми виконуємо у стилі блюз-року. Судячи з того, що на виступі нас просили грати на біс - наша музика сподобалася присутнім. Далі плануємо виступи в інших клубах, закладах, у нас вже є пропозиції щодо виступів в інших містах. На жаль, вважається, що в Рівному рок-музикантам немає де виступати, тому що відсутні заклади, в яких такі виступи були б більш-менш регулярними. З другого боку практика показує, що той, хто має бажання, влаштовує живі концерти і збирає прихильників. У своїй програмі, крім власних пісень, ми граємо ще й хіти відомих рок-гуртів, вважаю, це краще ніж ресторанна поп-музика, яка зараз переважно лунає під мінус фонограму в більшості рівненських кафе. Щодо нашого стилю, то, на мою думку, в Рівному є безліч шанувальників класичного року, так званого “старого, доброго рок-н-ролу”. Заради них ми й займаємося творчістю, бо інакше просто грали б зрідка для себе. Нам є що сказати, в наших піснях лунають актуальні теми. Скажімо, в одній з них - “Вино та цигарки”, ми співаємо про долю молодої людини, яка почала шлях зі спиртних напоїв, та докотившись до наркотиків, втратила здоров’я. На цю тему навіть хочемо зняти відео-кліп, який пропагуватиме здоровий спосіб життя.

16.05.2013Семен ГОСТРОСЛУХ



Рівне-Ракурс №10 від 16.05.2013p. 
На головну сторінку