Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №244 від 15.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Жах!

Поховали у випускному костюмі...

Поховали у випускному костюмі...

Школяр повісився через погану оцінку?

Нещодавно мешканці всієї Рівненської області жахнулися, почувши історію про дев’ятикласника, який повісився через отриману на іспиті трійку. Проте чи дійсно причиною смерті юнака стало обурення на вчителя?

Навіть сама природа дев’ятого червня співчувала матері покійного Романа - плакала разом із нею. Адже цього дня попрощатися з юнаком прийшли рідні, друзі, однокласники та вчителі. Кожен ніс із собою квіти, щоб встелити ними вічну дорогу у небуття. Лише дерево, на якому повісився хлопець, байдуже хиталося…

Роман жив разом із бабусею, батьками (мамою і вітчимом) та двома сестрами у хатині посеред лісу. Навчався юнак у Карпилівській загальноосвітній школі. Як розповів директор школи Андрій СТОЛЯРЕЦЬ, він завжди був веселим, енергійним та життєрадісним.

- Роман мав багато друзів, завжди був душею компанії. Та грався хлопець з однокласниками якимось дивним чином: на часті прохання “зобразити червоного рака” - здавлював горло руками, допоки не почервоніє обличчя. Навчався посередньо, але й оцінок ніколи не “виклянчував”, - зазначив директор.

За п’ять днів до самогубства учень отримав трійку за державну підсумкову атестацію з української мови. За словами Андрія Столярця, який був, до того ж, головою комісії, оцінкою випускник не переймався і про перездачу нічого не казав.

У переддень трагедії хлопець ходив на консультацію до наступного іспиту з географії, після чого їздив разом з друзями до Рівного (погратися на автоматах). Після повернення, Роман ходив пасти корів, взявши з собою екзаменаційні білети. Під час спілкування з друзями він ні на що не скаржився і був, як завжди, веселим. Зранку, сьомого червня, мама п’ятнадцятирічного хлопця поїхала до Рівного на роботу, а вітчим зі старшою донькою пішли на пасовище. У хаті залишилися старенька бабуся та найменша сестричка Романа. Вийшовши на вулицю, вони побачили на дереві хлопця, на шиї в якого був зашморг. Жахливий крик почула старша сестра Олена, яка відразу прибігла та перерізала шнурок.

“Виявлено повішеним юнака на гілці дерева, яке росте напроти входу в його домівку, - повідомив слідчий прокуратури Рівненського району Сергій СУРЖУК. - Вішався випускник незвичайним способом, присівши на коліна”.

Двоюрідний брат Романа Юрій ГУРІНЧУК розповів, що він хотів вступити до Клеванського ліцею, щоб вивчитися на водія. Готуючись до випускного, придбав святковий костюм, в якому юнака і поховали.

Односельчани стверджують, що Роман був дуже працьовитим. Він неодноразово допомагав їм по господарству і таким чином щодня мав власні кишенькові гроші. А ще він був приязним, доброзичливим, щедрим. Неодноразово вчителі школи бачили, як він купував булочки та пригощав ними однокласників.

Про причини самогубства п’ятнадцятирічного юнака не здогадується ніхто. Лише після проведеної перевірки прокуратура прийме рішення, чи порушувати за фактом смерті хлопця кримінальну справу.

15.06.2006Вікторія АНДРУЩИК

P.S. Редакція “РР” висловлює глибоке співчуття рідним та близьким покійного.



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2006p. 
На головну сторінку