Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №605 від 30.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наболіле

Конфлікт навколо Народного дому

Конфлікт навколо Народного дому

Ситуація навколо приміщень у Народному домі набирає обертів. Нагадаємо, що на останньому засіданні Рівненського міськвиконкому вперше була оприлюднена інформація стосовно необхідності виселення звідти обласних відділень спілки журналістів та спілки письменників. Як повідомлялося тоді, це пов’язано з необхідністю надання площі для приймалень двох новообраних народних депутатів.

Уже тоді ця інформація була сприйнята негативно тими, кого планувалося виселити. В обласній організації НСЖУ кореспонденту “Рівне­Ракурсу” повідомили, що договір оренди в них закінчується нескоро, через це питання про їхнє виселення вони порушуватимуть на рівні Адміністрації Президента України.

А минулого тижня на сесії Рівненської міської ради свою позицію з цього приводу оприлюднили й рівненські письменники. Голова РО НСПУ Лідія Рибенко зазначила, що справжнім ударом для них став лист з управління комунальною власністю про необхідність звільнити приміщення. При цьому згадувалося прізвище народного депутата­свободівця Олега Осуховського, для громадської приймальні якого, нібито, це приміщення мало призначатися. Проте за інформацією однопартійця Олега Осуховського, депутата Рівненської обласної ради Олексія Бучинського, мова з міською владою йшла про приміщення загалом, а не безпосередньо про кімнати, які зай­мають у Народному домі письменники.

Так це чи не так ­ має з’ясувати комісія Рівненської міської ради, яка спеціально створена з цього приводу. Як зазначалося на сесійному засіданні, ніхто на неї не буде тиснути. Вона ж рекомендуватиме, як вийти з ситуації.

“Що скажуть ­ те й зроблю”, ­ пообіцяв міський голова Рівного Володимир Хомко.

30.05.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 30.05.2013p. 
На головну сторінку