Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №605 від 30.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Формула успіху

“Промбуд-3” – надійний генеральний підрядник

“Промбуд-3” – надійний генеральний підрядник

Олександр АЛІКСІЙЧУК: “Усім гравцям будівельного ринку треба працювати на підвищення свого професійного іміджу”

Генпідряд полегшує життя замовнику, адже він позбавляється необхідності координувати роботу великої кількості субпідрядників та працює лише з однією організацією, що бере на себе всю відповідальність за строки, якість та кош­торис будівництва. Успішними в цьому бізнесі є компанії, які мають власні виробничі ресурси для ведення будівельних робіт, досконало володіють інструментами управління проектом, застосовують прогресивні будівельні технології, що дозволяють оптимізувати витрати замовника. До таких рівненських компаній, безперечно, належить ТОВ “БМУ “Промбуд­3” ­ авторитетне в галузі підприємство з понад 60­річним будівельним послужним списком.

Днями в житті Рівного, області та, власне, самої компанії сталася визначна подія: введено в експлуатацію першу чергу заводу з переробки твердих побутових відходів, побудованого на території Шпанівської сільської ради Рівненського району. За словами Олександра АЛІКСІЙЧУКА, комерційного директора ТОВ “БМУ “Промбуд­3” ­ генпідрядника будівництва заводу, його потужність ­ 120 тисяч тонн сміття в рік. Рівненський сміттєпереробний завод ­ перше підприємство в Україні, де застосовано механічну переробку відходів, а це ­ сортування, розподіл та переробка сміття на альтернативне паливо, яке використовуватиме для виробничих потреб ПАТ “Волинь­Цемент”, що належить німецькій компанії “Dyckerhoff AG”.

­ Наш колектив пишається тим, що компанії “Промбуд­3” випала честь збудувати сучасне високотехнологічне підприємство з переробки твердих побутових відходів, ­ зазначив Олександр Васильович у розмові з кореспондентом “Рівне­Ракурсу”. ­ Я вважаю, що втілення цієї ідеї в життя послужить екологічному оздоровленню довкілля, збереже здоров’я людям. Звичайно, об’єкт міг бути зданий в експлуатацію набагато раніше, але цьому завадили вагомі причини. Доводилося навіть на певний час зупиняти будівництво. Однак, завдяки високій технічній оснащеності підприємства (маємо свої ­ не орендовані ­ імпортні екскаватори JCB, автокрани на базі КАМАЗів вантажопідйомністю 18­25 тонн, автомобілі­самоскиди КАМАЗ та Hyundai ­ загалом близько 30 одиниць спецтехніки), нам вдалося, працюючи за стислим графіком, виконати до настання морозів усі необхідні земляні й бетонні роботи з будівництва сміттєпереробного заводу.

Важливо також те, що, виходячи з досвіду спорудження Рівненського сміттєпереробного заводу, менеджмент “Промбуду­3” дійшов до висновку, що компанії та її партнерам потрібно впроваджувати європейський досвід організації будівельного процесу.

­ До початку будівництва будь­якого об’єкту конче необхідно проводити спільні наради проектантів, замовників та підрядників, ­ переконаний Олександр Аліксійчук. ­ Адже в ході будівництва неодмінно виникнуть багато питань, зауважень, пропозицій та рекомендацій, вивчення яких може затримати будівництво, а усунення недоробок ­ навіть спричинити зростання кошторисної вартості об’єкта. В європейських країнах, як правило, підрядник, будівельник і проектант ­ це одне ціле: вони працюють разом над проектом, а потім спільно втілюють його в життя за кошти інвестора. Це дає можливість запобігти будь­яким непередбаченим моментам, що можуть сповільнити будівництво. Адже часто буває так, що проектант думає по­своєму, будівельник ­ по­своєму, згодом, вони, нарешті, доходять до спільної думки, але час уже безповоротно втрачений.

Щоправда скоротити ці втрати дозволяє те, що “Промбуд­3” будує вахтовим методом не один об’єкт, а низку об’єктів як на Рівненщині, так і в сусідніх областях. У цьому йому допомагають надійні партнери­суміжники. Всі спеціалізовані роботи (монтаж металоконструкцій, інженерних мереж ­ водо­ та електропостачання) виконують відповідні субпідрядні організації, з якими компанія вже здавала не один об’єкт. Це, перш за все, ­ компанії “Екорембуд”, “Добробут”, “Спектр­TV”.

­ Вибір кваліфікованого постачальника будівельних послуг, що відповідає за їх 100­відсоткову якість, ­ вважає Олександр Васильович, ­ є питанням, яке турбує не тільки замовника, але й генпідрядника. Завдяки безперебійній роботі постачальника якісного бетону ТМ “INTERBETON” та генеральному директору ТОВ “БМУ “Промбуд­3” Роману Петровичу ОЛЕКСІЙЧУКУ ­ го­ловному координатору всього будівельного ланцюжка, ми змогли вкласти за порівняно короткий час ­ чотири місяці ­ весь бетон та закінчити всі будівельні роботи майже на 90 відсотків.

На жаль, будівництво має сезонний характер, у листопаді практично завершується будівельний сезон: ніхто вже не укладає нових контрактів і не починає нове будівництво ­ всі чекають, поки зійде сніг. А потім, поки будівельникам надійдуть кошти, ­ уже травень, тож вони, фактично, працюють півроку: травень­жовтень.

­ Але хто надійно та якісно будував раніше, той і зараз заслужено має імідж надійного виконавця робіт, ­ наголошує Олександр Аліксійчук. ­ Усім гравцям будівельного ринку необхідно працювати на підвищення свого професійного іміджу. Успішна реалізація складних інженерних і архітектурних рішень може бути забезпечена тільки сильним інженерним складом і висококваліфікованими будівельними бригадами. Такі будівельники ­ інженери й робітники ­ золотий капітал компанії “Промбуд­3”.

30.05.2013Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 30.05.2013p. 
На головну сторінку