Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №606 від 06.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Порушення

Довіряй, але ж і перевіряй

Довіряй, але ж і перевіряй

Більшість людей досить часто користується послугами автоперевізників, але мало хто задумується наскільки це безпечно.

Нещодавно прокуратурою Рівненської області проведено перевірку додержання вимог законодавства щодо забезпечення безпеки дорожнього руху в сфері автоперевезень в діяльності управління державної інспекції з безпеки на наземному транспорті в області.

Відповідно до покладених державою функцій, одним із завдань вказаного контролюючого органу є створення умов безпечного, якісного й ефективного перевезення пасажирів та вантажів, функціонування автомобільного транспорту. Проте наслідки проведених прокуратурою перевірок засвідчили, що службові особи вищеназваного управління не в повній мірі використовують надані їм законом повноваження стосовно контролю з додержанням законів у сфері пасажирських перевезень.

Які ж основні порушення були виявлені в діяльності управління? Перш за все, це відсутність контролю за діяльністю та умовами функціонування автостанцій, автовокзалів, з питань дотримання Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. По­друге, видача автомобільним перевізникам погоджень для здійснення нерегулярних перевезень пасажирів після виходу їх на маршрути (відповідно до вимог внут­рішніх нормативно­правових документів такі погод­ження необхідно надавати перевізникам до виїзду). Окрім того, мали місце випадки неналежного розгляду актів про порушення вимог законодавства про автомобільний транспорт. До цього часу не викорінені факти регулярних перевезень по маршруту Рівне­Київ під виглядом нерегулярних.

Тому прокуратурою Рівненської області внесено подання начальнику обласного управління державної інспекції з безпеки на наземному транспорті, за результатами розгляду якого посадові особи управління будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності з метою усунення виявлених порушень законодавства про автомобільний транспорт.

06.06.2013



Рівне-Ракурс №10 від 06.06.2013p. 
На головну сторінку