Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №606 від 06.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Катаклізми

Над Рівненщиною пронеслася стихія

Чимало людей на Рівненщині стали свідками стихії, яка пронеслася краєм минулої п’ятниці ввечері. Багато з них постраждали від неї. Старожили не пригадують, щоб негода розпочиналася так раптово. Після 18­ї години у багатьох місцинах Рівного, Здолбунова та інших населених пунктів у напрямку Хмельницької області різко потемніло. Сильний вітер, рясний дощ з градом змусив людей ховатися в безпечні місця.

Після того, як стихія вщухла, про неї нагадували зірвані дахи, поламані дерева та затоплені вулиці й двори. На багатьох полях та городах град пошкодив сільськогосподарські культури. Особливо не поталанило під час зливи водіям в Рівному, які опинилися на вулицях Чорновола (від Соборної до Драгоманова) та Макарова (в районі поліклініки №3). Ці місця за кілька секунд перетворилися в стрімкі потоки брудної води.

У Здолбунівському районі, обласному центрі та місті рівненських атомників Кузнецовську потужний вітер повалив дерева. За даними прес­служби Головного управління ДСНС України у Рівненській області, у зв’язку з негодою в регіоні зафіксовано ряд надзвичайних подій. Рятувальники кілька разів надавали допомогу в розчищенні доріг від дерев, які вітер позвалював на них. Крім того, протягом ночі працівники ДСНС відкачували воду з територій підприємств та приватних господарств у Рівному, Здолбунові та Рівненському районі. Впродовж наступних днів цю операцію їм доводилося виконувати по кілька разів.

Зафіксований у області й трагічний випадок, який до певної міри пов’язаний з негодою. У селі Карпилівка Сарненського району, в приміщенні недіючої їдальні, хлопці сховалися від дощу. Вода підмила стіну й плита перекриття почала падати. Двом із них вдалося втекти, а третій, 17­річний учень місцевої школи, не встиг і опинився під плитою. Товариші намагалися підняти плиту, щоб звільнити хлопця, але їм на це забракло сил. Врятувати життя юнаку не вдалося.

06.06.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 06.06.2013p. 
На головну сторінку