Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №606 від 06.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Грейпфрут

Грейпфрут

Відомі корисні властивості грейпфрута полягають у тому, що його використовують як ефективний засіб у боротьбі із зайвою вагою. Завдяки нарингину, який у великій кількості міститься в плівочці, що окутує дольки, а також, природно, і в самому м’якішу. Ці фрукти допомагають виводити зайву рідину з організму, сприяють очищенню від шлаків і токсинів, спалюють жири.

Існують спеціальні грейп­фрутові дієти, покликані допомогти людині досягти певного ефекту в схудненні. Для цього слід спочатку вживати трохи м’якішу безпосередньо перед їжею (пам’ятайте про те, що не варто вживати цей фрукт на голодний шлунок, щоб не зашкодити його слизовій оболонці).

У цілому грейпфрут допомагає при сильній фізичній і розумовій перевтомі, заряджає енергією, підвищує увагу і покращує настрій, апетит і пам’ять. А впоратися з безсонням допоможуть навіть кілька дольок цитрусового. Його м’якіш і шкірка тонізують і освіжають шкіру, надаючи їй здорового вигляду.

Антиоксиданти, що містяться в грейпфруті, знижують рівень холестерину і омолоджують кожну клітину нашого організму. Такий ефект дуже важливий для людей з сердечно­судинними захворюваннями. Корисні властивості грейпфрута з червоним м’якішем дещо вищі, ніж у споріднених сортів із жовтим, у них більше антиоксидантів.

Кілька років тому вчені довели, що користь грейпфрута може надати серйозну допомогу при діабеті. Вся річ у тому, що цей цитрусовий здатний позитивно впливати на обмін цукру в організмі, а саме ­ знижувати його рівень у крові.

Окрім корисних властивостей грейпфрута, є певні протипоказання. Цей цитрусовий може завдати шкоди слизовій оболонці шлунка при гастриті з підвищеною кислотністю, та і здоровій людині не варто вживати його свіжовичавлений сік.

Слід з особливою увагою віднестися до ще однієї властивості цього фрукта. При одночасному вживанні з ліками він здатний підвищувати концентрацію їх активних компонентів, що може викликати їхнє передозування в організмі. Тому перед введенням його у свій раціон варто проконсультуватися з лікарем, щоб користь грейп­фрута справді допомогла вашому організму.

06.06.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 06.06.2013p. 
На головну сторінку