Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №607 від 13.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Згідно статті закону

За невидачу зарплати - готуйся відповідати

За невидачу зарплати - готуйся відповідати

Мабуть, директор однієї рівненської фірми, яка займається будівельно­монтажними роботами, а також здійснює транспортні, в тому числі й міжнародні перевезення, надає експедиторські послуги, забув, що оплата праці працівників підприємства здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші фінансові зобов’язання реалізовуються фірмою після видачі працівникам заслуженого заробітку.

І це не пустослів’я, а норма однієї зі статей Закону України “Про оплату праці”. Однак 56­річний директор фірми вирішив не поспішати з виплатою підлеглим заробленого, за що й потрапив на лаву підсудних.

­ У ході досудового й судового слідства, ­ розповіла Лілія ГОЛОВЧАК, старший прокурор прокуратури Рівного, державний обвинувач у суді, ­ стало відомо, що директор упродовж грудня 2011 ­ березня 2012 року безпідставно не виплачував 45­ти працівникам фірми заробітну плату за виконану роботу, хоча підприємство у цей період вело господарську діяльність і мало кошти на розрахунковому рахунку. За цей період підприємство отримало понад 2 мільйони гривень прибутку, а лише неповних 300 тисяч було використано на виплату заробітної плати. Порушуючи діюче законодавство про працю, кошти спрямовувались на податки та інші обов’язкові платежі, оплату за будівельні матеріали, товари, запчастини, паливно­мастильні матеріали, оренду, Інтернет­послуги, придбання оргтехніки тощо. Фактично працівники майже рік не отримували заробітної плати, що й стало приводом для притягнення керівника фірми до кримінальної відповідальності.

Рівненський міський суд визнав винним директора фірми у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України. Відтак, за безпідставну невиплату заробітної плати йому призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 8500 гривень. Наразі чоловік сплатив не тільки призначений судом штраф, а й виплатив підлеглим заборгованість із заробітної плати.

13.06.2013Олена КУЗМЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 13.06.2013p. 
На головну сторінку