Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №607 від 13.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наркобізнес

Результат плідної співпраці СБУ та Інтерполу

Результат плідної співпраці СБУ та Інтерполу

Прес­група УСБУ в Рівненській області повідомила, що 6 червня ц.р. відбулась екстрадиція громадянина України, який свого часу налагодив міжнародний канал контрабандного пос­тачання в Україну наркотичного засобу ­ гашишу. Від органів слідства зловмисник переховувався за кордоном і за матеріалами СБУ був оголошений у міжнародний розшук у 2010 році.

Затриманий громадянин ­ 38­річний житель м. Рівне, який у 2002 році вже був засуджений до 5 років позбавлення волі та відбував покарання за незаконне заволодіння транспортним засобом, підробку документів та шахрайство, поєднане з вимаганням.

Досудовим слідством встановлено, що зловмисник, тимчасово проживаючи в Іспанії, у 2010 році домовився зі своїм спільником, який мешкав у м. Рівне, щодо контрабандного постачання в Україну гашишу з метою подальшого збуту. Перебуваючи за кордоном, він відправив до України наркотик приватним автобусом, який здійснює періодичні міжнародні поштові перевезення. Наркотичний засіб був прихований в одній із коробок з­під консервів у посилці з продуктами харчування, адресованій жителю м. Рівне.

У серпні 2010 року співробітники СБУ затримали одержувача наркотиків ”на гарячому” одразу після отримання останнім посилки. Під час огляду пакункa правоохоронці виявили 0,2 кг наркотичної речовини, що складає майже півтори тисячі доз.

Слідчими УСБУ в Рівненській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Вироком Рівненського міського суду рівнянина було засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки, а організатора контрабандного постачання наркотиків, який переховувався від правосуддя за межами України, було оголошено в міжнародний розшук.

У липні 2012 року іноземними правоохоронними органами було встановлено місце перебування розшукуваного та затримано його.

Завдяки взаємодії співробітників Інтерполу та СБУ відбулась його екстрадиція в Україну. У міжнародному аеропорту ”Бориспіль” 38­річного громадянина України передано співробітникам УСБУ у Рівненській області для проведення подальших слідчих дій.

13.06.2013



Рівне-Ракурс №10 від 13.06.2013p. 
На головну сторінку