Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №607 від 13.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дбаймо про себе

В області триває місячник боротьби з раком молочної залози

В області триває місячник боротьби з раком молочної залози

Згідно зі статистикою РМЗ займає перше місце серед онкологічних захворювань серед жіночого населення як в Україні, так і у світі. Кожні 30 хвилин у нашій країні виявляють новий випадок цього захворювання, і кожну годину від нього помирає одна жінка. Щорічно підступна хвороба забирає життя майже 7,5 тисячі жінок.

Пізнє виявлення захворювання і є головною причиною такого високого рівня смертності, адже рак молочної залози діагностується на запущених стадіях у кожної четвертої української жінки.

Аби запобігти небажаній хворобі та підвищити ефективність виявлення даної онкопатології, на Рівненщині з 20 травня по 20 червня триває місячник боротьби з раком молочної залози. Обстеження молочних залоз проводиться у спеціалістів (гінеколога, хірурга) за місцем проживання, а при необхідності пацієнти отримують направлення на додаткові обстеження (УЗД молочних залоз, мамографію, консультація лікаря­мамолога). Всі ці процедури можна пройти на базі Рівненського обласного онкологічного диспансеру, обласного клінічного лікувально­діагностичного центру, центральної міської лікарні м. Рівне та спеціалізованої медико­санітарної частини №3 м. Кузнецовська. За повідомленням із лікувального закладу, лише за перший тиждень Місячника в онкологічний диспансер звернулося 192 особи (60 ­ із сільської місцевості). З 84 первинно прийнятих ­ 67 обстежено за допомогою УЗД та мамографії. У 5 випадках виявлено злоякісну патологію. В обласному клінічному лікувально­діагностичному центрі наразі проведено 20 обстежень (13 УЗД молочних залоз і 2 мамографії), 5 пацієнток отримали консультацію лікаря­мамолога.

Фахівці ще раз нагадують про необхідність дбайливого ставлення до власного здоров’я, важливості профілактичного обстеження та своєчасного діаг­ностування захворювання.

13.06.2013Редактор ОЦЗ Ніна МІНІЧ



Рівне-Ракурс №10 від 13.06.2013p. 
На головну сторінку