Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №608 від 20.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Грабіж

Небайдужі сусідки

Ввечері 17 червня дві жінки ромської національності намагалися заволодіти чотирма тисячами гривень 77­річної мешканки села Городок Рівненського району. Проте небайдужі сусідки вчасно прийшли на допомогу і не лише завадили лиху, а й детально описали нападниць. Одразу після дзвінка громадянок зловмисниць затримали правоохоронці.

­ Коли до моєї хати прийшли дві жінки, я була вдома сама, ­ розповідає ПЕЛАГЕЯ ОЛЕКСАНДРІВНА. ­ Вони були привітними та попросили грошей на лікування дитини. Я віддала їм 20 гривень. Після цього одна жінка попросила поїсти. Одна з них виглядала, як дитина, а інша була вагітною. Тому я й пошкодувала жінок та пустила в хату.

Поки пенсіонерка поралася на кухні, 19­річна Марина прошмигнула у кімнату, а 23­річна Рената у цей час відволікала жінку. Коли молодша вже з грошима намагалася вийти з помешкання, Пелагея Олександрівна помітила в руках зловмисниці купюри і намагалася їх вирвати. У підсумку понад дві тисячі гривень так і залишилися лежати на підлозі в коридорі, а решту нападниці забрали з собою. На крик про допомогу поспішили дві бабусині сусідки ­ Марія Юріївна і Людмила Іванівна, які якраз поралися в своїх городах. Саме завдяки їхній небайдужості крадійки не завдали пенсіонерці жодної шкоди. А вже згодом працівники міліції затримали їх, коли ті пос­пішали на автовокзал.

За частиною 2 статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.

P.S. Як повідомили в СЗГ УМВС України в Рівненській області, 18 червня начальник УМВС України в Рівненській області генерал­майор міліції Василь ЛАЗУТКО нагородив двох жінок, які напередодні допомогли міліції затримати грабіжниць.

­ За допомогу ми нагородили їх Почесними грамотами, адже, завдяки їхнім сміливим діям, правоохоронці затримали зловмисниць, коли ті вже сідали у маршрутку.

20.06.2013



Рівне-Ракурс №10 від 20.06.2013p. 
На головну сторінку