Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №610 від 04.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Освіта

Прокуратура завершила перевірку в Рівненському технічному коледжі

Прокуратура завершила перевірку в Рівненському технічному коледжі

Прокуратура м. Рівне перевірила інформацію, оприлюднену на одному з центральних телеканалів 21 червня, у якій йшлося про те, що студентів Технічного коледжу Національного університету водного господарства та природокористування змушують примусово сплачувати кошти на розвиток навчального закладу.

Для повної, всебічної та об’єктивної перевірки праців ники міської прокуратури витребували з Рівненського технічного коледжу НУВГП необхідні документи та матеріали, відібрали пояснення у службових і посадових осіб, випускників та студентів навчального закладу.

У ході перевірки встановлено, що благодійні внески від учнів та студентів технічного коледжу надходять на окремий рахунок навчального закладу «Суми за дорученням». Розмір внесків, перерахованих на вказаний рахунок, варіюється від 40 до 1000 гривень, лише троє студентів упродовж навчального року внесли суми від 1700 до 2600 гривень. Звіривши списки студентів коледжу з випискою з рахунка, встановлено, що не всі студенти і випускники сплачують внески на розвиток закладу, що свідчить про відсутність примусу та обов’язковості сплати таких коштів. Про те, що кошти перераховані на розвиток навчального зак­ладу виключно в добровільному порядку без вимагань та примушувань, пояснили і самі благодійники.

Будь­яких підтверджень про вимагання благодійних внесків у розмірі 4800 гривень не виявлено. Фактів «платного» допуску до складання держіспитів чи захисту дипломних робіт перевіркою не встановлено. У квітні наказом по освітньому закладу затверджено теми дипломних проектів для випускників, які не складають державний іспит, а завершують навчання захистом дипломних робіт. У червні решту студентів випускних груп (включаючи тих, які не вносили благодійні внески на вказаний вище рахунок) допущено до Державних кваліфікаційних екзаменів.

Отже, інформація про існування в Рівненському технічному коледжі НУВГП примусових стягнень коштів із студентів не підтвердилась.

Прокуратура м. Рівне продовжує слідкувати за додержанням вимог Законів України «Про освіту» й «Про благодійництво та благодійні організації».

04.07.2013прокурор м. Рівне Олена ФІДРЯ



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2013p. 
На головну сторінку