Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №610 від 04.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівному - парк металевих скульптур

У Рівному - парк металевих скульптур

Музей виробів ковальського мистецтва з’явився на території одного з підприємств у промисловій зоні Рівного. У ньому зібрано понад сто експонатів. Більша частина їх знаходиться в спеціальній кімнаті, а ті скульптури, які не помістилися – безпосередньо на подвір’ї підприємства, у свого роду парку витворів з металу.

Візитівкою парку є композиція Маша та Ведмідь. Скульптури викувані з металу в натуральний зріст. Ведмідь – заввишки понад два метри. Є й чимало інших витворів, від яких важко відірвати погляд.

Відвідувачів не бракує. Особливо цікавляться діти. Та й дорослі в захваті від побаченого. Грошей за відвідини тут не беруть. Кажуть, побачене має виховувати у людей любов до прекрасного, популяризувати ковальське мистецтво.

Ініціатор створення парку­музею ­ колекціонер Ніна Крока ­ розповіла кореспонденту “Рівне­Ракурсa”, що, перебуваючи на фестивалі в Івано­Франківську, вона придбала викувану з металу жіночу туфельку, яка зроблена настільки елегантно, що жінці захотілося придбати ще й інші вироби з металу, а згодом і з’явилася думка про те, що це потрібно показати якомога більшій кількості людей. Відтак, з’явилася й ідея створення музею.

Наразі в ньому зібрані творіння кращих ковалів України. Можливо, незабаром кількість експонатів парку­музею збільшиться, адже в серпні в Рівному проходитиме фестиваль ковальського мистецтва, на який повинні приїхати майстри з усієї України та зарубіжжя.

04.07.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2013p. 
На головну сторінку