Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №610 від 04.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прес-група УСБУ повідомляє

Викрито канал постачання наркотиків в Україну

Викрито канал постачання наркотиків в Україну

У Рівненській області СБУ завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно трьох мешканців Рівненщини, які налагодили канал контрабандного переміщення з однієї із країн Південної Європи на територію нашої держави наркотичного засобу ­ псевдоефедрину, та підозрюються у вчинені злочинів, передбачених ч.3 ст.305, ч.3 ст.307, ч. 1 ст.309, ч.3 ст.311, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

Ділки переправляли наркотик для виготовлення у підпільних нарколабораторіях психотропної речовини ­ метамфетаміну, який у подальшому збували серед наркозалежних осіб області.

Встановлено, що громадянин України, який з 2011 року проживає за кордоном, купував пігулки із вмістом псевдоефедрину через своїх знайомих фармацевтичних працівників. З червня 2012 року до лютого ц.р. він щотижня відправляв їх двом своїм спільникам до України через приватних перевіз­ників, які здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення. Водії про вміст посилки не здогадувалися. Нарковмісні пігулки ділок приховував у посилках серед продуктів харчування. Щоб уникнути викриття, зловмисник відправляв частину посилок у Тернопіль, звідки їх доправляли спільникам на Рівненщину. Розрахунки за отриманий “товар” контрабандисти проводили через систему міжнародних грошових переказів.

28 лютого цього року СБУ затримала двох зловмисників біля одного з пош­тових відділень у м.Рівне одразу після одержання ними чергової партії пігулок. У ході огляду посилки правоохоронці виявили та вилучили три поліетиленові пакети, в яких знаходилось 280 пігулок із вмістом псевдоефедрину.

У ході досудового розслідування було встановлено їх спільника. Під час обшуків помешкань затриманих оперативники виявили також наркотичні засоби та психотропні речовини, а в одного з них навіть вилучили незареєстрований, перероб­лений пістолет ПГШ­790 “шмайсер”.

Кримінальне провадження із затвердженим прокуратурою Рівненської області обвинувальним актом скеровано до суду. Наразі за рішенням суду підозрювані перебувають під вартою.

04.07.2013



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2013p. 
На головну сторінку