Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №610 від 04.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Диня

Диня

Диня – справжнє джерело вітамінів. Однак нею не можна завершувати прийом їжі, а ось між прийомами динею можна чудово перекусити. Справа в тому, що перетравлюється вона у кишечнику, тому не варто відп­равляти її в шлунок, де їй доведеться чекати своєї черги, щоб засвоїтися. Вона почне бродити, оскільки в м`якоті є велика кількість вуглеводів, що призведе до підвищеного газоутворення, відрижки, відчуття тяжкості у животі, кольки та інших проявів метеоризму. З`їдати цей ароматний плід слід відразу після нарізання, вона погано переносить зберігання, навіть у холодильнику. А підвищений рівень цукрів у динній м`якоті створює хороше середовище для розмноження бактерій, які можуть стати причиною отруєння і серйозних кишкових інфекцій.

Перед тим, як розрізати диню, її слід ретельно вимити, використовуючи для цих цілей щітку, адже у неї шкірка нерівна, і, крім землі і пороху, в них ховаються збудники гострих кишкових інфекцій, а це може привести навіть до таких серйозних захворювань, як дизентерія, або навіть холера. Сік і м`якоть дині корисні при анемії за рахунок вмісту в ній солей заліза. Каротин підсилює гостроту зору, а пектин стимулює кишкову моторику, зв`язує і виводить токсини.

Динний сік чудово промиває організм і виводить з нього зайву рідину, видаляє мікроби, які викликають запальні процеси в нирках. Сік корисний і при захворюваннях печінки, сечового міхура, серцево­судинних патологіях, ревматизмі, шкірних захворюваннях, облисінні, не кажучи вже про його косметологічні властивості. Якщо ви візьмете за правило вживати щодня протягом всієї осені по дві­три скибочки дині, то ви додасте свіжості і яскравості вашим губам, сяйва ­ очам, блиску ­ волоссю і гладкості ­ шкіри. Якщо ж ви страждаєте цукровим діабетом, то доведеться обмежити споживання дині, але не відмовляйтеся від неї категорично. Порадьтеся з ендокринологом, ведіть строгий облік з`їденого в хлібних одиницях, що дозволить не перевищувати встановлену лікарем норму вуглеводів. Динна м`якоть по праву вважається унікальним комплексом натуральних вітамінів, які стимулюють в організмі процеси омолоджування і його очищення.

Якщо ж ви бажаєте позбавитися вітиліго, вікових плям і вугрового висипу, то скористайтеся наступним рецептом: розімніть вилкою динну м`якоть і нанесіть її на обличчя тонким шаром. Залиште на десять­п`ятнадцять хвилин, після чого промокніть обличчя паперовою серветкою і нанесіть на нього живильний крем. Якщо ж такі маски стануть регулярними, то вам вдасться вирівняти колір обличчя, зробити шкіру еластичнішою і позбутися прищів.

04.07.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2013p. 
На головну сторінку