Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №610 від 04.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Чемпіонат України серед аматорів

“ОДЕК” зупиняє лідера і очолює групу

8 тур. 26 червня. “ОДЕК” (Оржів) - “Рух” (Винники) - 2:0, “Збруч” (Волочиськ) - ФК “Він­ниця” - 3:2, “Авангард” (Новоград-Волинський) - “Буковина-2-ЛС” (Чернівці) -3:0 (тех. рез.) Завдяки домашній перемозі над “Рухом” із Винників, команда з Оржева очолила турнірну таблицю групи 1. У матчі з львів’янами господарі відкрили рахунок лише у другому таймі, коли Євген Скляр після кутового головою переп­равив м’яч до сітки воріт суперника. Звісно, після цього гості змушені були йти вперед, але відігратися в меншості (через другий “гірчичник” незабаром поле залишив один з оборонців “Руху”) - справа нелегка. Закріпив “ОДЕК” загальний успіх на 90-ій хвилині - Віталій Тивонюк вдало завершив разючу контратаку господарів.

Перша осічка лідера

Перша ліга

10 тур. 29-30 червня. "Автоленд" (Здолбунів) - "ОДЕК" (Оржів) – 0:3, ФК "Гоща-АМАКО" - ФК "Малинськ" – 2:1, "Ізотоп-РАЕС" (Кузнецовськ) - "Сокіл" (Радивилів) – 3:0, "Сокіл" (Рівне) - "Маяк" (Сарни) – 1:3, "РОКО-Зоря" (Зоря) - "Случ" (Березне) – 2:6.

Передостанній тур чемпіонату області подарував місцевим шанувальникам футболу матч-протистояння двох перших команд першої ліги – ФК “Гоща-АМАКО” на власному полі приймав ФК “Малинськ”. Особ­ливої принциповості цьому поє­динку надавало й те, що ця пара команд нещодавно зустрічалася в Гощі у півфіналі Кубка області. Тоді перевага гостей виявилася досить відчутною - три сухі м’ячі, на які господарі не змогли відповісти жодним.

Цього разу підопічні Володимира Новака вже з перших хвилин зустрічі вирішили продемонструвати, що саме вони - справжні господарі майданчика. Технічним гостям була нав’язана силова боротьба на кожному клаптику “гощанської” половини поля, при цьому господарі пробували гостро контратакувати, і це в них виходило доволі небезпечно. Один з таких випадів на 20-ій хвилині завершився фолом на правому фланзі оборони ФК “Малинськ” та наступною подачею в штрафний майданчик зі “стандарту”. У штовханині перед воротами найспритнішим виявився Віталій Богданов, який зумів переправити шкіряну кулю у праву верхню дев’ятку “рамки”, яку захищав Павло Печинський.

Після цього гості, тим більше, змушені були йти вперед, але до перерви в них відверто гра попереду не виходила. Не йшов удар у Юрія Козлюка, не так креативно, як завжди, діяв Вадим Царьов. У свою чергу, ФК “Гоща-АМАКО” не раз і не два міг покарати суперника за необачно залишені вільні зони в захисті.

У другом таймі гості, здавалося, потрапили у свій звичний ритм, який дозволив ФК “Малинськ” у цьому сезоні виграти всі одинадцять офіційних матчів чемпіонату та Кубка області. Все частіше доводилося плідно працювати у власному воротарському майданчику Миколі Фокіну. Наприкінці години ігрового часу гості влаштували справжню облогу воріт гощанців, за декілька хвилин зробивши кільканадцять подач з кутових та штрафних. Це, в підсумку, дало свій результат - одна з таких передач на дальню стійку знайшла вільного Михайла Тивончука, який в один дотик переправив м’яч у ближній кут воріт суперника.

Проте останнє слово в цьому напруженому поєдинку залишилося все ж за гощанцями. На 66-ій хвилині Микола Фокін від власних воріт довгим пасом знайшов попереду Олега Буркальця. Капітан ФК “Гоща-АМАКО” на фланзі обійшов Віталія Гергелюка та, ввійшовши у карну зону ФК “Малинськ”, сильно та точно пробив над Павлом Печинським, який вийшов йому на перехоплення.

Перша втрата очок малинсь­кої команди та успішна гра “Ізотопа” на власному майданчику проти радивилівського “Сокола” (завдяки голу Івана Шевчика та “дублю” Олександра Колоса, господарі святкували підсумкову перемогу 3:0) опустила березнівчан на третє місце в турнірній таблиці, тоді як перше-друге місця з однаковою кількістю очок ділять кузнецовці та гощанці, які мають в активі по 23 очки. Щоправда, “атомники” перше коло чемпіонату вже завершили, відігравши всі свої десять поєдинків, а ось у ФК “Гоща-АМАКО” є ще одна гра в запасі, а в ФК “Малинськ” - дві.

Оржівський “ОДЕК” у Здолбунові без проблем обіграв місцевий “Автоленд”. До цього матчу, здолбунівчани на одне очко випереджали Оржів, тому поєдинок також не був позбавлений принциповості, якою позначені протистояння сусідів по турнірці. Гості ще у першому таймі вийшли вперед завдяки вдало реалізованому Віктором Газицьким пенальті. У другій половині матчу м’ячі у виконанні Віктора Каращенка та Сергія Шаюка лише підтвердили домінування “ОДЕКа” у цій зустрічі над суперником. Наприкінці матчу господарі отримали шанс “розмочити” рахунок, але цього разу удар з одинадцятиметрового голкіпер оржівців Олександр Юрков зумів парирувати.

Таким чином “ОДЕК” продовжив гонку за лідируючою трійкою, цьому також може посп­рияти кадрова перестановка у тренерському штабі оржівців - “ОДЕК”, після певної перерви, знову очолив Григорій Шаламай, який на головному тренерському містку замінив попередника В’ячеслава Шекеля.

Друга ліга

Половина шляху позаду

9 тур. 29-30 червня. "Калина" (Бугрин) - "Стандарт-Онікс" (Рівне) - 11:0, "Спартак" (Дубно) - "Горинь" (Дубровиця) - 3:0 (тех. рез.), "Полісся" (Рокитне) - ФК "Садове" - 0:3, ФК "Вельбівно" - ХФК "Надія" (Рівне) - 6:1, ДЮСШ "Верес" (Рівне) - "Водник" (Рівне) - 2:1

А ось у другій обласній лізі перше коло вже завершилося. Щоправда, незіграним залишився один поєдинок, але його результат досить легко спрогнозувати – навряд чи в одного з лідерів першості, яким є ФК “Вельбівне”, виникнуть особливі труднощі у домашньому матчі з дубровицькою “Горинню”.

Очолює турнірну таблицю ФК “Садове”, хоча його лідерст­во, зважаючи на потенційні “плюс три очки” в команди з Острозького району, не виглядає таким вже беззаперечним. За цією ж причиною рокитнівське “Полісся” швидше всього фінішує третім, відчуваючи “на спині” гарячий подих переслідувачів з бугринської “Калини”.

04.07.2013Петро МИМО



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2013p. 
На головну сторінку