Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №611 від 11.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Коментар

“Теплотранссервіс” - думка депутата

“Теплотранссервіс” - думка депутата

У зв’язку з тим, що питання про передачу в оренду КП “Теплотранссервіс” набуло неабиякого розголосу, кореспондент газети “Рівне Ракурс” попросив прокоментувати ситуацію, що склалася навколо підприємства, керівника фракції “Батьківщина” в Рівненській міській раді Юрія ЗАПОРОЖЦЯ:

­ Ситуація навколо “Тепло­транссервісу” справді складна. Підприємство має боргів аж на 122 мільйони гривень, що може поставити під загрозу майбутній опалювальний сезон. З іншого боку вже чотири опалювальні сезони в обласному центрі успішно діє ТОВ “РівнеТеплоенерго”, яке не є комунальним, а орендує в міста котельні і забезпечує теплом і гарячою водою близько половини рівнян. Я порівняв результати діяльності цих двох підприємств за останні три роки, і відкрилася дуже цікава картина.

Так, у 2010 році комунальне підприємство витратило на капітальний ремонт котелень 630 тисяч гривень, у той же час ТОВ на ці самі роботи виділило 954 тисячі гривень. У 2011 році цей показник для ТОВ становив 1 мільйон 200 тисяч гривень, а комунальне підприємство знайшло на капітальний ремонт усього 728 тисяч. У минулому році розрив по зат­ратах на капітальні ремонти став ще більшим ­ 3 мільйони 200 тисяч гривень в орендаря і 955 тисяч гривень у комунального підприємства.

Аналогічна ситуація з іншими показниками діяльності підприємств. Підкреслю ­ обидва підприємства працюють в однакових економічних умовах і вирішують спільні для усієї галузі проблеми. Тому, коли постало питання про стабільне забезпечення жителів теплом і гарячою водою був організований конкурс із передачі в оренду комунального підприємства “Теплотранссервіс”. Наша фракція вирішила підтримати його проведення і затвердження його результатів. Скажу більше ­ ми вимагаємо більш жорсткий варіант договору оренди, в якому б орендар зокрема був зобов’язаний протягом трьох років не проводити скорочення штату працівників, окрім тих випадків, коли люди йдуть на пенсію; взяти на себе усі борги “Тепло­транссервісу” та провести їхню реструктуризацію. Таким чином, ми захищаємо інтереси рівнян, які сьогодні працюють на даному підприємстві, і відводимо від міста загрозу втрати комунального майна на десятки мільйонів гривень. Думаю, якби всі бажаючі висловили свою думку з цього приводу, вивчили фактичний стан справ на підприємстві, то емоцій було б значно менше…

11.07.2013Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 11.07.2013p. 
На головну сторінку